Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2023 11:00
Čas čtení 5:47
Radim Šlechta

Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou

Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zavzpomínej s námi na slavné herce a herečky, kteří před sebou měli slibnou kariéru, ale odešli, než se dožili 30 let.

Vždycky to bolí. Když člověk odejde, je to pokaždé náročné. Přestože říkáme, že už je na lepším místě, ostatní prožívají svou ztrátu tady na zemi. Rozesmutnit nás ale dokáže i to, když zemře člověk, s nímž jsme osobně nikdy nemluvili a nikdy se s ním nesetkali jinde než na stříbrném plátně nebo na televizních obrazovkách.

Často se tvrdí, že když na zemřelého budeme vzpomínat, bude aspoň v našich myslích i nadále dýchat. Pojďme si teď společně zavzpomínat na slavné herce a herečky, kteří měli směle nastartovanou kariéru, ale svět opustili ještě před třicítkou.


Brandon Lee: 1. února 1965 – 31. března 1993 (28 let)

Brandon byl synem legendy akčních filmů Bruce Leeho a stejně jako on měl velmi dobře našlápnutou kariéru i osobní život. Ze světa ale odešel během natáčení dnes kultovního filmu Vrána, pouhých 17 dní před vlastní svatbou.

Během natáčení scény, kdy skupina gangsterů zastřelí jeho postavu Erica Dravena, totiž mladého herce zasáhla skutečná kulka. Brandona okamžitě odvezla záchranka do nemocnice, kde šest hodin marně bojoval o život. Není přesně jasné, zda se chybou rekvizitářů dostal do zbraně skutečný náboj místo slepého, nebo jestli se v hlavni slepá patrona vzpříčila a Brandona zasáhla.

Michael Massee, představitel gangstera Funboye, který po mladém herci při natáčení vystřelil, později vyjádřil pochyby o tom, zda se dokáže černého svědomí vůbec někdy zbavit.

The Crow
Zdroj: Entertainment Media Investment Corporation


Sharon Tate: 24. ledna 1943 – 9. srpna 1969 (26 let)

Příběh Sharon Tate je jednou z nejznámějších hollywoodských tragédií. Sharon si zahrála v několika známých filmech, včetně slavného Plesu upírů. Patřila mezi velmi oblíbené hvězdy továrny na sny, její sláva ale neměla dlouhého trvání. Sharon, jejího nenarozeného syna a několik přátel chladnokrevně zavraždila rodina Charlese Mansona.

Pohůnkové slavného vraha do jejího domu dorazili okolo půlnoci. Charles Watson, Susan Atkins, Linda Kasabian a Patricia Krenwikel ji nelítostně ubodali společně s každým, kdo se v domě a jeho okolí nacházel. Nešťastný osud potkal několik jejích přátel a správce pozemku. Roman Polanski, tehdejší manžel Sharon Tate a otec nenarozeného dítěte, doma nebyl. Skupina vrahů dostala doživotní trest.

Roman Polanski a Sharon Tate se vzali 20. ledna 1968 v Londýně.
Roman Polanski a Sharon Tate se vzali 20. ledna 1968 v Londýně. Zdroj: Flickr/volně k užití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse