Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou


Brad Renfro: 25. července 1982 – 15. ledna 2008 (25 let)

Brad Renfro svoji kariéru začal v pouhých 11 letech, když si zahrál ve filmu Nebezpečný klient, a herecké dráhy se nevzdal ani potom. Naopak. Do svých 25 let zvládl natočit celkem 21 filmů a za roli ve snímku Nadaný žák si dokonce vysloužil ocenění The Saturn Awards. Náročné prostředí showbyznysu se ale chlapci stalo osudným.

Na konci devadesátých let začal Renfro tíhnout k alkoholu, drogám a výtržnostem. Několikrát se dokonce dostal i do křížku se zákonem. Policie ho zatkla za řízení v opilosti, pokus o krádež jachty a především nákup drog. 

Právě ty se mladému herci nakonec staly osudnými a Brad Renfro zemřel v roce 2008 na následky předávkování heroinem a morfiem. 

Brad Renfro
Zdroj: Tristar Pictures


Heather O’Rourke: 27. prosince 1975 – 1. února 1988 (12 let)

Film Poltergeist, na kterém pracoval i Steven Spielberg, rozhodně patří mezi mistrovská díla hororového žánru. Z toho, co se stalo po natáčení, ale mrazí ještě víc. Po jeho premiéře totiž začali umírat lidé, kteří se v něm objevili. Kromě Dominique Dunne, Juliana Becka a Willa Sampsona ze světa odešla také mladá Heather O’Rourke.

Heather natáčela film Poltergeist, když jí bylo šest. Za dalších šest let začala vykazovat známky chřipky, druhý den ale zkolabovala a selhalo jí srdce. Přestože se Heather podařilo oživit, později zemřela v nemocnici během operace. Podle lékařů se jednalo o septický šok.

Heather O'Rourke
Zdroj: MGM


Angus Cloud: 10. července 1998 – 31. července 2023 (25 let)

Hvězda seriálu Euforie Angus Cloud zemřela letos v létě krátce poté, co svět opustil také jeho otec. I proto se spekulovalo, jestli si vzal život sám, nebo zemřel pouhou náhodou. Angusova matka na Facebooku uvedla, že jeho poslední den byl radostný a její syn nevypadal, že by chtěl ze světa odejít.

„Mluvil o svém plánu pomoci zajistit své sestry na vysoké škole a také pomoci své matce po citové i finanční stránce. Neměl v úmyslu ukončit svůj život. Když jsme se objali na dobrou noc, řekli jsme si, jak moc se máme rádi, a on řekl, že se uvidíme ráno. Nevím, jestli a co si mohl vzít. Vím jen, že si položil hlavu na stůl, kde pracoval na uměleckých projektech, usnul a už se neprobudil,“ napsala na sociální síť.

Euphoria Angus Cloud
Zdroj: HBO


Thuy Trang: 14. prosince 1973 – 3. září 2001 (27 let)

Pokud patříš mezi děti devadesátek nebo začátku tisíciletí, určitě tě neminul seriál Strážci vesmíru (Power Rangers). Postavu žluté strážkyně Trini Kwan si v něm zahrála Thuy Trang. Později se objevila i v několika dalších filmech a seriálech. Kromě pokračování Power Rangers si ji můžeš pamatovat třeba z filmu Agent WC 40 nebo Vrána: Město andělů.

Thuy neměla jednoduchý život. Narodila se ve Vietnamu v době, kdy v něm hořel konflikt, v brzkém věku se musela vyrovnat se smrtí svého otce a začínat nový život ve Spojených státech jako uprchlice. Zemřela v samotných počátcích své kariéry při autonehodě. Bylo jí 27 let.

Thuy Trang
Zdroj: Miramax


James Dean: 8. února 1931 – 30. září 1955 (24 let)

Jeden z nejznámějších klasických herců, kteří zároveň platí za největší fešáky hollywoodské historie. James Dean natočil osm filmů a objevil se v desítkách televizních seriálů. Ikonou se ale stal především díky svému rebelskému a nespoutanému způsobu života.

Dá se říct, že právě na touhu po adrenalinu James doplatil. Zemřel totiž cestou na závodní okruh. 

Když herec mířil otestovat své Porche 550 Spyder na dráhu Salinas, bylo pozdní odpoledne a páteční slunce mu svítilo do očí. Kvůli tomu si na silnici nevšiml auta jedoucího z protisměru a cestou na okruh havaroval. Dean zemřel na místě, řidič Donald Turnupseed utrpěl zranění hlavy a nohou. Policie nikoho neobvinila. Smrt na sebe vzala podobu slunečního svitu.

James Dean, Natalie Wood
Zdroj: Warner Bros. Pictures
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse