Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2023 17:07
Čas čtení 0:32
Marek Pros

Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří

Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
REFRESHER LGBTQ+ LIDÉ TOMIO OKAMURA
Uložit Uložené

Šéfredaktor Refresheru Marek Pros reaguje na urážlivé komentáře poslance za SPD, které publikuje na sociálních sítích.

Důrazně se jako redakce Refresheru vymezujeme vůči urážlivým slovům poslance Tomia Okamury, jenž na svém Instagramu v říjnu zesměšňoval a shazoval příběh Antonína z našeho pořadu Hlubiny. Část rozhovoru navíc publikoval na sociální síti bez našeho svolení. 

Antonín se identifikuje jako genderqueer trans*nebinární osoba a momentálně ho čeká proces tranzice. V Hlubinách vypráví o hledání vlastní identity, coming outu, ale i o pocitech zmatení, které prožíval během celého dospívání.

V Refresheru věříme, že lidé jsou si rovni nezávisle na svém genderu nebo identitě. Snažíme se o genderové zrovnoprávnění ve všech oblastech a usilujeme o slušnější a tolerantnější budoucnost naší země. A do té podobná vyjádření, navíc od poslance, nepatří.

Tomio Okamura dále tvrdí, že odmítá „takovou propagaci finančně podporovat z veřejných peněz“. Refresher není veřejnoprávní médium ani nepobírá žádné dotace a je ryze soukromým subjektem.

Zpět
Sdílet
Diskuse