Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. listopadu 2023 15:00
Čas čtení 3:24
Ondřej Jarůšek

Nový šampion těžké váhy a MMA hvězdy. Velkolepý turnaj Oktagon 49 slibuje pořádnou nálož tvrdých bitev

Nový šampion těžké váhy a MMA hvězdy. Velkolepý turnaj Oktagon 49 slibuje pořádnou nálož tvrdých bitev
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Bojová organizace Oktagon MMA se chystá zapíchnout vlajku do dalšího německého města. V sobotu 18. 11. uspořádá svůj první turnaj v Kolíně nad Rýnem. Co všechno akce přinese?

Jedenáct zápasů, plejáda hvězd a bitva o titul. Fanoušci a fanynky MMA už za pár dní zažijí předčasné Vánoce. Čeká je totiž dárek v podobě turnaje Oktagon 49, který mimo jiné korunuje nového šampiona v těžké váze. Zápasová karta je nabitá zajímavými jmény a galavečer se neobejde ani bez české a slovenské účasti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Parťák Procházky i slovenský talent

Za Česko do boje vyrazí brněnský kulomet Andrej Kalašnik, týmový kolega a sparring partner UFC hvězdy Jiřího Procházky. Spolu se znají už od střední školy. Kalašnik se v útlém dětství přestěhoval z Ukrajiny na Moravu a rozjel zde MMA kariéru, během které posbíral už deset výher, z toho polovinu před limitem. Jako jediný Čech navíc bleskurychle ukončil obávanou německou mašinu Christiana Jungwirtha. Teď se však vrací po prohře a v Kolíně na něj čeká hodně náročný soupeř.

V kleci se Kalašnik střetne s domácím Niklasem Stolzem, který se do Oktagonu vrací z UFC, kde působil poslední tři roky. Stolze bude bojovat o hodně, protože v posledních třech zápasech odcházel jako poražený a další prohra by pro jeho kariéru byla velkým červeným vykřičníkem. Kalašnik bude nastupovat v pozici outsidera, ale má všechny předpoklady k tomu, aby tuto výzvu zvládl. Tento zápas si tedy rozhodně nenech ujít.

Více o příběhu Kalašnika a o jeho pohledu na válku na Ukrajině, kde má část rodiny, si můžeš přečíst v našem rozhovoru.
andrej kalašnikandrej kalašnikkalašnikandrej kalašnik
Zobrazit galerii
(10)

Hájit barvy Slovenska bude na německé půdě mladý talent Roman Paulus. Svěřenec legendárního Attily Végha poměří síly s Arijanem Topallajem. Ten zatím nikdy z klece neodcházel jako poražený a všech svých pět výher ukončil před limitem v prvním kole. Dá se tak očekávat, že i tentokrát se dočkáme pořádně divokého startu, a je dost možné, že se do druhého kola ani nepodíváme. Pauluse však zatím ještě nikdo nikdy neukončil. Pro oba se tak bude jednat o těžkou zkoušku.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse