Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Fintokei.
28. listopadu 2023 14:00
Čas čtení 2:10
Sponzorovaný obsah

Vyplatí se ti víc investování, nebo trading? Podívej se, jak nejlépe zhodnotíš svoje peníze

Vyplatí se ti víc investování, nebo trading? Podívej se, jak nejlépe zhodnotíš svoje peníze
Zdroj: Freepik
TECH INVESTICE
Uložit Uložené

Rozumět rozdílu mezi investováním a tradingem je klíčové pro každého, kdo se chce pustit do světa financí, ať už se jedná o hráče na poli videoher, nebo finančních trhů.

Začínáme se zhodnocováním peněz: Jaký je rozdíl mezi investováním a traidingem?

Investování je proces dlouhodobého vkládání peněz do různých aktiv, jako jsou akcie, dluhopisy nebo nemovitosti, s očekáváním, že jejich hodnota poroste. Představ si investování třeba jako budování domu. Chceš postavit něco, co vydrží dlouho a časem se může ještě zlepšit. Kupuješ materiál (akcie, dluhopisy, nemovitosti) a čekáš, až si hodnota tohoto materiálu najde svou cestu nahoru. Někdy to trvá měsíce, někdy roky. Stejně jako dům potřebuje čas na to, aby se z něj stal domov, investice potřebuje čas, aby vyrostla na hodnotě. 

Trading je naopak mnohem dynamičtější. Zahrnuje kupování a prodávání aktiv, jako jsou akcie nebo měny, v krátkých časových intervalech, aby se využily tržní fluktuace pro rychlý zisk. Trader musí být neustále ve střehu, sledovat tržní trendy a být připraven rychle reagovat. Vidíš například akcii, která má tendenci stoupat během dne a pak klesat. Koupíš ji ráno, když je cena nízká, a prodáš odpoledne, když cena vystoupá. Trading může být vzrušující a nabízí možnost rychlých výnosů, ale je také riskantnější a vyžaduje důkladné sledování trhu.

traiding
Zdroj: Freepik

Zaujal tě traiding? Vyber si správného parťáka

K vybrání správné tradingové společnosti je důležité zvážit její reputaci, kvalitu a přístupnost obchodních platforem, nabídku vzdělávacích zdrojů, efektivitu zákaznické podpory, transparentnost poplatků a nákladů a také reálné uživatelské recenze. Toto vše ti pomůže zajistit, že si vybereš společnost, která nejen splňuje tvé obchodní potřeby, ale také poskytuje bezpečné a podporující prostředí pro tvůj obchodní růst.

Doporučeno
Otestuj si, co všechno víš o investicích. Češi dopadli lépe než Slováci a Poláci Otestuj si, co všechno víš o investicích. Češi dopadli lépe než Slováci a Poláci 15. února 2024 15:30

Jedna ze společností, přes které můžeš v Česku traidovat, je firma Fintokei. Její produkt, SwiftTrader, je vysoce přizpůsobivý tradingový nástroj, který umožňuje obchodníkům rychlý přístup k významným obchodním účtům. Nabízí programy s různými úrovněmi vkladů, od 25 000 korun až po jeden milion korun, s možností až 90% zisku.

Vyzkoušet SwiftTrader

„Na poli obchodování rozhodně nejsme nováčci, naopak. Tradingu se věnujeme více než 15 let a díky ekosystému našich firem jsme schopni traderům nabídnout služby, které jinde nedostanou. S těmi nejúspěšnějšími navazujeme spolupráce a jejich úspěšné tradingové strategie poté nabízíme jako investiční produkt potenciálním investorům,“ nastínil Varga, spoluzakladatel Fintokei.

traiding, investice, fintokei
Zdroj: Fintokei

David Varga popisuje SwiftTrader jako produkt, který „mění současná pravidla hry“. Také zdůrazňuje, že SwiftTrader je navržen tak, aby podporoval inovace a nabízel nové možnosti pro obchodníky. SwiftTrader nabízí obchodníkům možnost rychlého přístupu k ziskům s výplatami každý druhý týden, což je výhodné pro ty, kteří hledají rychlé výnosy.

Expanze Fintokei do Evropy, s Českou republikou jako prvním krokem, je významným milníkem pro společnost. Její úspěch v Japonsku, kde se stala lídrem na trhu, naznačuje, že má co nabídnout i evropským traderům. Fintokei si staví svou reputaci na inovativním přístupu ke vzdělávání v oblasti tradingu, což umožňuje traderům všech úrovní rozvíjet své dovednosti a dosahovat většího úspěchu. Také klade důraz na dlouhodobou ziskovost a strategii, což je významně odlišné od mnoha jiných tradingových platforem. Tento přístup, který se zakládá na udržitelném růstu a strategickém myšlení, může být atraktivní pro nové i zkušené obchodníky, kteří hledají dlouhodobější přístup k obchodování.

Doporučeno
Na investování ti stačí 400 Kč měsíčně. Takto zhodnotíš své peníze i jako student s brigádou Na investování ti stačí 400 Kč měsíčně. Takto zhodnotíš své peníze i jako student s brigádou 23. ledna 2024 12:22

Ať už se rozhodneš pro investování, nebo trading, je důležité si uvědomit, že každý přístup má své výhody a nevýhody. Investování je vhodné pro dlouhodobý růst, zatímco trading může nabídnout rychlejší zisky, ale s vyšším rizikem. Pamatuj, že bez ohledu na tvou volbu je důležité důkladně se vzdělávat a být si vědom rizik spojených s finančními trhy. 

Domů
Sdílet
Diskuse