Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je PR zpráva společnosti Futurino.
27. listopadu 2023 16:00
Čas čtení 1:37
Sponzorovaný obsah

Jsou nákupy dárků na poslední chvíli novým standardem?

Jsou nákupy dárků na poslední chvíli novým standardem?
Zdroj: Shutterstock
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dárky na poslední chvíli nemusejí tratit na kvalitě, dnešní ultra zrychlená doba je připravena i na opozdilce.

Nákup dárků s předstihem vlastně přináší víc komplikací než řešení situace dva dny před oslavami. Člověk rychle zapomene, kam dárek schoval, případně že vůbec nějaký dárek pořídil, nebo se může vhodnost dárku časem změnit a euforie z nákupu vyprchá. Většina online obchodů nabízí expresní doručení v řádu pár dní, nebo dokonce hodin, tak proč si do poslední chvíle nepočkat na tu nejlepší nabídku. 

Vánoční dárky.
Vánoční dárky. Zdroj: Unsplash/Eugene Zhyvchik/volně k užití

Nákup last minute dárků nemusí být stresující záležitostí

Dárkem na poslední chvíli už nemusí být jen obrázek, který jsi v záchvatu paniky namaloval*a dva dny před Štědrým dnem. Většina e-shopů i kamenných obchodů funguje i v den Vánoc a pro opozdilce má nachystanou svou běžnou nabídku. Stačí ti nápad a kreditní karta. Samozřejmě že objednávání těsně před 24. 12. nese určitá rizika, plno online obchodů ale s předstihem hlásí, dokdy platí garance doručení do Vánoc. Velikou výhodou jsou také výdejní místa a boxy, do nichž může být zboží doručeno klidně i v řádu několika hodin, ať už vybereš hodinky pro drahou polovičku, nebo třeba školní batoh Topgal pro malého školáka.

 
Spoléhejte pouze na domácí e-shopy a kamenné obchody

Pokud chceš mít opravdovou jistotu, že ti dárek objednaný jen pár dní před nadílkou stihne do Vánoc přijít, obracej se pouze na osvědčené obchody, ideálně ty se sklady v České republice, které mívají kratší dobu dodání a jsou spolehlivější v dodržování avizovaného termínu odeslání. Zárukou jsou kamenné obchody, kde se sice musíš vypořádat s davy lidí – spřízněnými opozdilci –, dárek si ale odneseš rovnou domů a klidně i zabalený od profesionálů.

vanoce darek
Zdroj: Unsplash/Kira auf der Heide/volně k užití

Poukázka to vyřeší za tebe

Může se stát, že se dostaneš do takové šlamastyky, kdy už hmotný dárek opravdu není kde sehnat. V tu chvíli přicházejí na řadu poukázky, které si můžeš v klidu objednat i zaplatit online a pohodlně vytisknout doma. Nebo zkus vlastnoručně vyrobit originální voucher, který ukáže nejen tvoji šikovnost, ale také snahu o osobní dárek. Umíš plést, háčkovat nebo jsi zběhlým kutilem? Daruj kurz pod svým vedením, který prohloubí vztahy a předá tvůj um dál. 


Dárky nejsou vším 

Nestav Vánoce na dárcích, jejich podstata tkví ve společně strávených chvílích, v setkávání se s rodinou a přáteli a ve vzpomínání na ty, kteří už s vámi ke stolu usednout nemohou. Odpočiň si, dopřej si luxus nicnedělání a užívej si pracovní i studijní volno, na které čekáš už pěkných pár měsíců. Vánoce jsou především časem klidu a pohody, tak se nenech zválcovat ideou, kterou se nám snaží již léta prodávat reklamy všude kolem.

Domů
Sdílet
Diskuse