Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Zapomeň na Gucci a Balenciagu. Toto jsou originální high fashion značky, které nenosí každý

Proenza Schouler

Z Itálie se přesuneme do Spojených států amerických, odkud pochází další módní dům v seznamu, jehož estetiku jsme si oblíbili –⁠ Proenza Schouler.

Jedná se o newyorskou značku oblečení a doplňků pro ženy, kterou v roce 2002 založili návrháři Jack McCollough a Lazaro Hernandez. Dvojice se setkala během studia na Parsons School of Design a nakonec spolupracovala na diplomové práci, která byla také jejich první kolekcí s logem Proenza Schouler.

Proenza Schouler
Zdroj: Proenza Schouler

Proenza Schouler vyrábí luxusní módu pro sebevědomé dospělé městské ženy s prsty na tepu doby. Tvorba je známá používáním jemných luxusních materiálů, které jsou důsledně doplněny výrazným smyslem pro lehkost a jednoduchost. Americká značka získala pět ocenění CFDA (Rada amerických módních návrhářů –⁠ pozn. redakce) a její tváří je Kendall Jenner. Neuvidíš ji na každé druhé ženě, tedy minimálně ne v našich končinách.

Moderní řemeslný smysl pro detail definuje značku Proenza Schouler a jednotlivé kolekce obsahují vše od základních siluet triček a bot až po šaty a perfektní krejčovské výrobky na celý život. Zkontroluj portfolio produktů v obchodě NET-A-PORTER.

Pokud se ti líbí estetika newyorského módního domu, ale neplánuješ utratit celou výplatu za zimní kabát nebo kabelku, doporučujeme linii Proenza Schouler White Label, která má mnohem nižší ceny.

Proenza Schouler
Zdroj: Proenza Schouler

Y/Project

Pařížský ateliér je na módní mapě od roku 2010, kdy značku založil marocký návrhář Yohan Serfaty, ale úspěch značky Y/Project na přehlídkovém molu přišel až po jeho odchodu. Zásluhu na tom má Glenn Martens, který vede z pozice kreativního ředitele také značku Diesel.

Šikovný Belgičan má jasný rukopis módního institutu Royal Academy of Fine Arts v Antverpách a ve svých návrzích spojuje drzost a surovost ulice se silným smyslem pro detail a s postoji, které často šokují veřejnost.

Y/Project
Zdroj: Y/Project

Martens je moderní návrhář, který klade důraz na individualitu a nezávislost. Jeho jedinečný pohled na interpretaci mužství a ženskosti spojuje energii surové ulice s odvážnými siluetami i drzé odkazy s unisex vzhledem. Oblečení z dílen Y/Project je dokonale zkonstruováno, ale co je nejdůležitější, má smysl pro identitu –⁠ takovou, která doplňuje a nezakrývá člověka.

Značka Y/Project je určena pro lidi, kteří rádi experimentují a chtějí do svého šatníku vnést avantgardnější siluety. Své kousky mají ve sbírce i celebrity včetně Rihanny či Kylie Jenner, ale nemusíš se bát, vůbec se nejedná o masovku jako v případě designů Diesel.

Prohlédni si jednotlivé modely oblečení a doplňků v online obchodě.

Y/Project
Zdroj: Y/Project

Alexandre Vauthier

Brzy 52letý francouzský návrhář patří mezi největší kutily ve světě haute couture, ale všechny své dovednosti přenáší i do ready-to-wear kolekcí, které musíš poznat.

Vauthier po práci pro Thierryho Muglera a Jeana Paula Gaultiera předvedl svoji první vlastní kolekci v roce 2009 na pařížském týdnu módy. Prakticky ihned si získal srdce kritiků i nadšenců. Stejnojmenná značka v sobě mísí extravagantní romantiku s anarchistickým duchem a výsledkem jsou jedinečné modely, které zvýrazní sex-appeal každé ženy.

Očekávej svůdné kousky s potenciálem jednoduchého nošení, jako jsou například metalické minišaty či kostýmy v boxy střizích s hlubokými výstřihy.

Alexandre Vauthier
Zdroj: Alexandre Vauthier

Kolekce Vauthiera se vyznačují radikálním charakterem, který se projevuje precizností střihů návrhů, ale i obnovenými objemy. Siluety, které se objevují v jeho oděvech, jsou snadno rozpoznatelné a ukotvují jeho styl na křižovatce mezi kulturou francouzské módy a mezinárodními vlivy, jež jsou pro Vauthiera inspirací.

Vauthier má na svém kontě spolupráci se spoustou světových hvězd –⁠ od Madonny až po Beyoncé, ale modely s jeho rukopisem bys hledal*a v našich ulicích zbytečně. Změníš to? Prohlédni si nabídku v online obchodě.

Alexandre Vauthier
Zdroj: Alexandre Vauthier
Doporučeno
Nastal čas vlněných svetrů. Vybrali jsme nejlepší modely pro muže, které koupíš i za méně než 2 000 korun Nastal čas vlněných svetrů. Vybrali jsme nejlepší modely pro muže, které koupíš i za méně než 2 000 korun 17. listopadu 2023 18:00
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse