Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. prosince 2023 19:00
Čas čtení 1:43
Marek Pros

Nejlepší české restaurace podle cizinců: Pohlreichova nevyhrála, bodoval podnik v Brně

Nejlepší české restaurace podle cizinců: Pohlreichova nevyhrála, bodoval podnik v Brně
Zdroj: Freepik / volně k použití
GASTRO
Uložit Uložené

Jaké jsou podle turistů nejlepší tradiční české restaurace? Mrkni na přehled.

Oblíbený gastroportál Taste Atlas sestavil přehled nejoblíbenějších podniků v Česku, kde si turisté můžou dopřát naše tradiční pokrmy jako utopence, sekanou, řízek, guláš nebo kulajdu.

Nejvíce podle hodnocení Googlu (vyjádřeno číslem v závorce, kdy pětka je nejvyšší možné ohodnocení) a food kritiků bodovaly restaurace v hlavním městě a Brně, což je logické, protože právě do Prahy jezdí nejvíce turistů. Do výběru se probojovala ale i města jako Český Krumlov, Hukvaldy nebo Obrataň.

Vybíráme pět nejlepších hospůdek a restaurací podle portálu, tak mrkni na seznam, ať zjistíš, jak dopadl například podnik Zdeňka Pohlreicha. A napiš nám do komentářů, kam ty nejčastěji chodíš na domácí klasiku a co si nejraději dáváš. 

Hostinec U Bláhovky, Brno (4,7)

Brněnský podnik drží ocenění Nejlepší lokální restaurace na světě za rok 2022, které Taste Atlas rozdává nejpopulárnějším provozovnám v různých zemích a státech. Bláhovka je vyhlášená pečenými koleny a čepovanou plzní a bez rezervace tady údajně nemáš šanci. Takže pokud jsi z Brna nebo se do něj chystáš, zkus tuhle tradiční hospodu, kde mají i výborné utopence.

U Matěje, Praha (4,7)

Restaurace U Matěje je otevřena čtvrtým rokem a od té doby si drží pověst místa, kde servírují jak tradiční, tak moderní českou kuchyni. Pyšní se krásným interiérem, vynikající obsluhou, lahodnými omáčkami domácí výroby a sezónními specialitami. Pokud sem někoho vezmeš nebo se jen chystáš na českou klasiku, musíš ochutnat řízek, guláš nebo dršťkovou.

U Kroka, Praha (4,7)

U Kroka je rodinná restaurace, jejíž tradice sahá až do roku 1895. Na lístku má různé speciality české kuchyně. „Restaurace skvělá, byť pro někoho může působit malá. Dorazili jsme na rezervaci, pokud plánujete jít bez rezervace v rušnější hodiny, tak si možná nesednete, ale vypovídá to o kvalitě,“ píše jeden z návštěvníků. Doporučená jídla: svíčková, kulajda, česnečka.

V Zátiší, Praha (4,7)

Luxusnější podnik, který nabízí česká jídla v dokonalé prezentaci na talíři. Turisté si chválí hlavně křupavou kachnu nebo pomalu pečený vepřový bůček. Kuchyni šéfuje Marek Šáda, který se přímo vyžívá v kombinaci lokální a mezinárodní kuchyně. „Tento podnik jsme navštívili poprvé a musíme říct, že jsme maximálně spokojeni. Neskutečná gastronomie. Co všechno dokáží kuchaři vykouzlit a jak to všechno skvěle chutná,“ píše jeden z návštěvníků.

Café Imperial, Praha (4,6)

Restaurace, která je neodmyslitelně spjata s šéfkuchařem a podnikatelem Zdeňkem Pohlreichm, se honosí luxusním interiérem s původními secesními stěnami a mozaikovým stropem. Radost tu není jen prostředí, ale i jídlo. Vyhlášená líčka jsou jasný „must have“, výborné jsou tu vývary, kulajda a řada dalších tuzemských klasik. „Svíčková chuťově výborná a v dostatečném množství (většinou máme málo omáčky, znáte to...), navíc nám milá servírka nabídka extra omáčku v omáčníku,“ píše jeden z hostů.

Domů
Sdílet
Diskuse