Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. prosince 2023 17:57
Čas čtení 0:56
Radim Šlechta

VIDEO: Nemocného chlapce rozveselila skladba kapely Queen. Brian May mu poslal dojemný vzkaz

VIDEO: Nemocného chlapce rozveselila skladba kapely Queen. Brian May mu poslal dojemný vzkaz
Zdroj: Miikka Skaffari/Getty Images
NEWS HUDBA ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Hudba je podle Briana Maye velkou pomocí.

Čtyřletý Billy Thompson ve svém životě zápasí se zhoubným agresivním nádorem na mozku. Cestou na radioterapii ho rozveselila slavná píseň Bohemian Rhapsody od kapely Queen. Tu ve své autosedačce hrál na vzdušnou kytaru a tancoval do rytmu. Emotivní video se doneslo až ke kytaristovi kapely Brianu Mayovi, který neváhal a poslal Billymu dojemný vzkaz.

Billyho maminka Ellie natočila okamžik, kdy její syn hrál na air guitar jeden z největších hitů kapely Queen. Když byli 22. listopadu letošního roku na cestě na radioterapii, nahrála video, kde chlapec paří, na svůj instagram. Přes společnost Universal se dostalo až k jednomu ze členů kapely. Ten poslal Billymu dojemný videovzkaz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ellie Lexie Thompson (@ellielexie)

V odpovědi sir May Billymu řekl: „Ahoj Billy, tady Brian May, jsem kytarista skupiny Queen. Viděl jsem tě, jak posloucháš naši hudbu a jak se u toho houpeš. Vypadá to, že máš dobré pohyby a air guitar skvěle zvládáš.“

„Vím, že si teď procházíš těžkým obdobím, ale jsi neuvěřitelně statečný. Hudba je velká pomoc, že? Hodně lásky, veselé Vánoce, pozdravuj ode mě i své rodiče,“ dodal May. 

Doporučeno
Skupina Queen vydala ztracenou píseň. Nazpíval ji Freddie Mercury před více než 30 lety Skupina Queen vydala ztracenou píseň. Nazpíval ji Freddie Mercury před více než 30 lety 13. října 2022 18:30

Podle organizace Brain Tumor Charity se podobný nádor vyskytuje u dětí a jeho průměrná doba přežití je kratší než jeden rok. V současnosti Billyho rodiče doufají, že se jim podaří dostat do klinické studie v nemocnici Great Ormond Street Hospital. Na Billyho léčbu se podařilo vybrat už 120 tisíc liber z potřebných 170 tisíc.

Domů
Sdílet
Diskuse