Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Raiffeisenbank.
31. ledna 2024 13:47
Čas čtení 1:08
Sponzorovaný obsah

Jak na jednodušší a rychlejší placení? Raiffeisenbank mění způsob, jakým si posíláme peníze

Jak na jednodušší a rychlejší placení? Raiffeisenbank mění způsob, jakým si posíláme peníze
Zdroj: Freepik
TECH
Uložit Uložené

Přichází revoluce v platebním světě!

Banky přinášejí inovativní způsob, jak posílat platby pouze prostřednictvím telefonních čísel. Tahle nová služba umožňuje okamžité převody peněz bez nutnosti znát složité údaje o účtech. Místo dlouhých čísel bankovních účtů ti stačí pouze znát telefonní číslo příjemce.

Česká národní banka zprovoznila registr, kde jsou propojena čísla účtů s telefonními čísly. Díky této databázi můžeš nyní odesílat platby v mobilním bankovnictví a znát pouze telefonní čísla toho, komu peníze odešleš. Tahle novinka usnadňuje proces platby – stačí si vybrat kontakt ze seznamu telefonních čísel a zadat částku. Odeslání platby je pak rychlé a bezproblémové.

šťastná žena kouká do mobilu
Zdroj: Freepik

Raiffeisenbank přichází s novinkou

Mezi prvními bankami, které tuto revoluční službu zavádějí, je Raiffeisenbank. V listopadu 2023 spustila službu Platba na kontakt. Raiffeisenbank umožňuje propojení čísla účtu s telefonním číslem příjemce prostřednictvím mobilního i internetového bankovnictví, což je součástí využívaného registru. 

Díky této platbě zaplatíš rychle a bezproblémově korunové platby až do pěti tisíc korun v rámci této banky nebo mezi zapojenými bankami. Tato inovace ti usnadní nejen odesílání, ale i přijímání plateb. S Raiffeisenbank mohou být platby až do uvedené částky zdarma, a to i pokud nemáš účet u této banky. Stačí, aby banka podporovala tuto službu a příjemce měl propojený účet s telefonním číslem v registru.

„V moderním bankovním světě je důležité jít s dobou, proto je Raiffeisenbank mezi prvními bankami, které platbu na kontakt zpřístupňují. Klientům nová služba ohromně ušetří čas, ne každý zná z hlavy číslo bankovního účtu. Představte si, že potřebujete poslat platbu, ale neznáte číslo účtu příjemce. Nově bude stačit vybrat jméno ze seznamu telefonních kontaktů a platbu okamžitě zrealizovat,“ komentuje Michal Plzák, ředitel online bankovnictví Raiffeisenbank.

Podívat se, jak služba funguje

Platba na kontakt je zkrátka revolucí v platebním světě a může změnit způsob, jakým posíláš každodenně peníze.

Domů
Sdílet
Diskuse