Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
19. prosince 2023 v 14:48
Čas čtení 0:51
Barbora Adamkovičová

Nová miss Francie pobouřila lidi, korunku si prý nezaslouží. Vadí jim její údajně chlapecká postava a krátký účes

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Nová vítězka Miss Francie čelí vlně kritiky, dokonce se jí musela zastat i poslankyně.

O víkendu se ve Francii konalo finále soutěže Miss Francie, jehož vítězkou se stala Eve Gilles. Nová miss však na sociálních sítích čelí vlně kritiky. Korunku krásy si prý nezaslouží, protože podle mnohých nesplňuje ideály „ženské krásy“. Kritikům vadí zejména její krátké vlasy, tzv. pixie účes, uvádí web Business Insider.

Nová královna krásy je první miss Francie v historii, která má krátké vlasy, za což se do ní mnoho lidí pustilo. Její tělo, které prý nemá výrazné křivky, také vyvolalo u některých pobouření. Boky nebo kolena podle nich připomínají spíše chlapeckou postavu. Lidé za to porotu kritizovali a tvrdili, že vybrala androgynní (bisexuální nebo s prvky opačného pohlaví) vítězku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eve Gilles (@evegillesoff)

Královna krásy si však z negativních komentářů nic nedělá a svým odpůrcům dala jasný vzkaz. „Nikdo by vám neměl diktovat, kdo jste. Každá žena je jiná a všechny jsme výjimečné. Zastoupení žen je rozmanité. Podle mého názoru se krása neomezuje na účes nebo tvary, které máme nebo nemáme,“ uvedla Eva Gilles v reakci na kritiku.

Vítězku podpořili i někteří politici. „Velká podpora pro Eve Gilles, která se hrdě postavila tváří v tvář nenávistným komentářům na sociálních sítích,“ uvedla na sociální síti francouzská europoslankyně Karima Delli.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Miss France Officiel (@missfranceoff)

Domů
Sdílet
Diskuse