Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. prosince 2023 10:53
Čas čtení 1:22
Ilona Hobzová

Vin Diesel byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Bývalou asistentku měl nutit, aby se dotýkala jeho penisu

Vin Diesel byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Bývalou asistentku měl nutit, aby se dotýkala jeho penisu
Zdroj: Universal Studios
OSOBNOSTI SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ VIN DIESEL
Uložit Uložené

Asta Jonasson tvrdí, že ji herec sexuálně napadl během natáčení pátého dílu Rychle a zběsile.

Podle žaloby, o které jako první informoval Vanity Fair, došlo k incidentu během natáčení pátého pokračování Rychle a zběsile v roce 2010. Asta Jonasson uvedla, že se na ni herec vrhl, když pracovala jako jeho asistentka. Několik hodin po údajném napadení byla podle svých slov propuštěna.

V žalobě se dále píše, že Astu Jonasson najala jako hercovu asistentku v září 2010 společnost One Race. Žena během natáčení snímku v Atlantě organizovala večírky a „plnila“ hercovy požadavky. Mezi ně patřilo i to, že se držela v jeho blízkosti, aby měl „krytí“ při účasti na večírcích bez své přítelkyně pro případ, že by byl vyfotografován s jinými ženami.

Doporučeno
Co dělat, když tě někdo začne osahávat na veřejnosti: Pomůže ti, když budeš křičet a prát se? Ptali jsme se expertů Houdkových Co dělat, když tě někdo začne osahávat na veřejnosti: Pomůže ti, když budeš křičet a prát se? Ptali jsme se expertů Houdkových 18. června 2023 16:00

Jednoho večera ji měl herec v hotelovém pokoji násilím vtáhnout do postele. Jonasson mu podle žaloby řekla, aby přestal, a snažila se vymanit z jeho sevření, nakonec vyběhla z ložnice směrem ke dveřím. Údajně po ní požadoval, aby neotvírala dveře, a násilím ji objal. Žalující dále uvedla, že se bála o svou bezpečnost a práci. Diesel ji osahával a násilím líbal, i když ho prosila, aby přestal, a snažil se jí svléknout spodní prádlo. Měl ji také nutit, aby se dotýkala jeho penisu, a poté masturbovat.

Několik hodin po údajném Dieselově napadení asistentce zavolala Dieselova sestra Samantha Vincent a ukončila s ní pracovní poměr. „Vzkaz byl jasný. Paní Jonasson byla propuštěna za to, že se odvážně bránila sexuálnímu útoku Vina Diesela, který bude chráněn a jeho sexuální útok ututlán,“ zmiňuje žaloba.

Kromě Diesela žena žaluje také jeho produkční společnost a už zmíněnou hercovu sestru, která pracuje jako prezidentka společnosti One Race Productions. Důvodem je kromě sexuálního obtěžování také údajná diskriminace na základě pohlaví, nepřátelské pracovní prostředí, odplata a neoprávněné propuštění.

Doporučeno
Ne znamená ne. Vláda schválila redefinici znásilnění, půjde o nesouhlasný pohlavní styk Ne znamená ne. Vláda schválila redefinici znásilnění, půjde o nesouhlasný pohlavní styk 20. prosince 2023 11:56

Právní zástupkyně Jonasson uvedla, že cílem žaloby její klientky je donutit Diesela a ty, kteří „umožnili a kryli jeho sexuální napadení, k odpovědnosti za jejich hanebné jednání“. Zástupci herce na žádost médií o komentář zatím nereagovali.

Domů
Sdílet
Diskuse