Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Sportano.
29. prosince 2023 9:47
Čas čtení 1:52
Sponzorovaný obsah

Novoroční předsevzetí: Které sporty by tě neměly minout?

Novoroční předsevzetí: Které sporty by tě neměly minout?
Zdroj: Adobestock.com
SPORT
Uložit Uložené

Tak je to po roce opět tady: Měsíc plný bilancování, plánů do budoucna a konečně novoročních předsevzetí. Co se ti nepovedlo letos, už je jedno. Můžeš začít znovu a lépe. A jak jinak začít než novým druhem pohybu. Ani to nemusí moc bolet.

S příchodem nového roku se spousta z nás zamýšlí nad tím, jak zlepšit svůj stávající životní styl. Vůbec nejčastějším novoročním předsevzetím pak bývá zařazení častějšího pohybu do běžné rutiny. Existuje nespočet sportů, které tě nejen udrží ve formě, ale také s tebou budou mnohem déle než prvních pár dnů v lednu. Klíčem k úspěchu totiž není odškrtávat si to-do list, ale vybrat si takovou činnost, u které konzistentně vydržíš a která ti bude dlouho dělat radost. 

 
Ať už jsi od Ježíška dostal*a cokoliv (třeba zbrusu nové lyže, dámské boty Merrell v Sportano nebo pořádně zateplené merino rukavice), je na čase začít, ideálně hned!

 
Novoroční předsevzetí se plnit dají. Víme jak!

Nic není účinnější než pořádná dávka vnitřní motivace. Dobře si nastavit, proč chceš se sportem začít a jaký by měl být výsledek, už je ale o poznání složitější. A přitom na nesprávné motivaci ztroskotá většina pokusů. Naštěstí na to existuje pár rad. 


Za prvé – přestaň se stresovat minulým selháním. Druhým krokem je správný výběr předsevzetí. Měl*a by sis vybírat takové cíle, které jsou měřitelné, reálné, dosažitelné a časově možné. A hlavně je musíš chtít především ty. Ne tvoje rodina, ne kamarádi, ne společenská bublina. 

sport
Zdroj: Adobestock.com

Nejlepší čas na běh je teď

Pokud jsi odkládal*a první vyběhnutí do přírody, pak máme dobrou zprávu: Už nemusíš! V zimě se totiž běhá zdaleka nejlíp. Není vedro k zalknutí, budeš i během zimních měsíců trávit více času na čerstvém vzduchu, a hlavně – a to je nejlepší – jakmile začnou na jaře vybíhat první zimní povaleči, ty už budeš mít formu! 


Do zimy se oblékej tak, jako by bylo venku přibližně o deset stupňů více. Po prvním vyběhnutí se totiž zahřeješ pohybem, a pokud se zbytečně nabalíš, běhat dlouho nevydržíš. Ideální jsou prodyšné a funkční materiály, které tě nebudou omezovat v pohybu a budou dobře odvádět pot.

 
Plavání všechny smutky zahání 

Nový rok je optimálním obdobím také pro návštěvu plaveckých bazénů. Plavání jako takové je skvělou relaxací, navíc nezatěžuje klouby. Díky němu posílíš komplet celé tělo, protože zapojíš spoustu různých svalových skupin. Kromě toho trénuješ vytrvalost a funkci plic, posiluješ obranyschopnost a zlepšuješ si svůj krevní oběh. 

 
Vzhůru na výšlap 

Prozkoumávej zajímavá místa, ať je teplo, nebo zima. Začít můžeš kdykoliv a své pole působnosti také nemusíš omezovat. Kromě pobytu na čerstvém vzduchu zlepšíš svou fyzičku, poznáš nová místa a budeš o poznání bohatší na zážitky. 

 
TIP: Nezapomínejte na praktické nordic walking hůlky, které uleví vašim kolenům. A taky kvalitní oblečení závislé na ročním období. Třeba takové dámské bundy vyberete tady: https://sportano.cz/turisticke-a-trekingove-obleceni/damske-trekingove-bundy
sport
Zdroj: Adobestock.com

Lyžování je půl zdraví a spousta radosti

Lyžování je oblíbeným zimním sportem, který tě odvane pryč od starostí všedních dnů. A zároveň si zlepšíš celkovou fyzickou kondici. Aby bylo skutečně pohodové a komfortní po všech stránkách, pamatuj na vhodné vybavení, zejména na kvalitní oblečení a rukavice. 

 
Řekl někdo rukavice? Rukavice Venum pořídíš na eshopu Sportano.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse