Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2024 8:00
Čas čtení 8:27
Vojtěch Vanda

10 amerických rapperů a rapperek, kteří budou v roce 2024 nejvíc hot

10 amerických rapperů a rapperek, kteří budou v roce 2024 nejvíc hot
Zdroj: a
HUDBA RAP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Kdybychom si nějaký ten dolar vsadili na umělce, které jsme vybrali v minulých letech, tak jsme boháči. Jasně, trochu přeháníme. Ale naše každoroční predikce ti minimálně vydělají slušný hudební zážitek.

Nechceme se chlubit, ale z většiny „našich koňů“ z let minulých se opravdu staly hvězdy. Nadějné talenty tak vybíráme i letos. Schválně, najdeš ve výběru i svého oblíbence či oblíbenkyni? Nezapomeň pro ně hlasovat dole v anketě. 


A pokud máš další tipy, kdo by mohl být v roce 2024 hot mimo naši níže vypsanou desítku, hoď nám svůj tip do komentářů pod článkem.

Real Boston Richey

Real Boston Richey
Zdroj: Paras Griffin/Getty Images for BET

Na umělce s pseudonymem Real Boston Richey jsme upozornili už loni kvůli tracku s neworleanským Robem49. Shodou okolností se ale oba, v rámci každoročního představování nových zajímavých rapových tváří, dostali až mezi nováčkovský výběr XXL Freshman 2023. Byla by proto škoda jej plnohodnotně nepředstavit. 

Real Boston Richey má s Bostonem jen pramálo společného. On sám se narodil na Floridě a jeho styl rapování náramně připomíná flow, kterou člověk uslyší spíše od artistů v Detroitu. Michiganský styl je však v kombinaci s flow z jeho domoviny receptem na úspěch; ostatně vzpomeňme si například na nedávný vzestup Sada Babyho. 

Doporučeno
Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě 23. dubna 2024 13:00

Jalen Taheen Foster, jak se tento šestadvacetiletý umělec jmenuje, šel svému úspěchu naproti po smrti svého bratrance, když uposlechl volání okolí, které tvrdilo, že zvládá obstojně rapovat. Jeho breakout Keep Dissing z března 2022 pak neutekl bystrému oku Futura a žijící legenda podepsala Real Bostona Richeyho pod svůj label Freebandz. Smlouva rapperovi údajně vynesla sedm milionů dolarů.

Richey ji následně začal plnit a získávat další clout. Vydal mixtape Public Housing, na pokračování hitu Keep Dissing 2 si pozval Lil Durka a loni chtěl usazení vlastní michiganské flow s jižanským swingem stvrdit albem Welcome To Bubba Land bez jakékoli spolupráce na micu. Proklamuje se, že mu následující rok sedne. Uvidíme.

BLP Kosher

BLP Kosher
Zdroj: Vivien Killilea/Getty Images for Delilah Miami (The h.wood Group)

Na první pohled se jedná o další vtipnou postavičku s výstředním vzezřením připomínající Lil Pumpa. Momentálně je však BLP Kosher brán vážně – jako další seriózní vycházející hvězda ze slunné Floridy. Co jej odlišuje od ostatních, je zejména jeho víra. Je hrdým židem a na svou víru odkazuje v textech i ve svém jménu.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 151383 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co je Jewish drill rap nebo anime trap.
  • Který vycházející umělec psal texty pro Kanyeho Westa, Lil Babyho, Lil Wayna a Travise Scotta.
  • Komu se podařilo získat miliony posluchačů na Spotify hudbou, která vznikala během debat na Discordu.
  • Jméno kanadského youtubera, který sahá po nejvyšších hudebních metách.
Domů
Sdílet
Diskuse