Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. března 2024 12:35
Čas čtení 0:42
Anna-Marie Hanzlíková

Nový seriál podle vraždy, která otřásla Československem. Voyo připravuje sérii Studna

Nový seriál podle vraždy, která otřásla Československem. Voyo připravuje sérii Studna
Zdroj: TV Nova
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY KRIMI SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Dům v plamenech, ve studni mrtvý Stanislav Jelínek a v útrobách domu pak jeho žena Marie. Případ, který otřásl Československem, se teď stane námětem pro novou Voyo sérii Studna, která se právě začala natáčet.

Není to poprvé, kdy se tenhle případ plný nejasností stal námětem pro nějaké dílo. Tematizuje ho třeba i major Zeman, v dílu série Historie českého zločinu od Českého rozhlasu si pak můžeš poslechnout i teorii, že právě tento díl měl zakrýt skutečného vraha. Případ ze 13. února 1968 se znovu začal vyšetřovat i v roce 2014.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš ženské postavy z oblíbených českých seriálů? KVÍZ: Poznáš ženské postavy z oblíbených českých seriálů? 6. března 2024 16:30

Série zachytí pět dekád z rodinného života Jelínkových, tedy před tragédií i po ní. Hlavních rolí se ujmou David Švehlík, Johana Matoušková a jejich syna ztvární Filip Červenka. Režie se ujme Tereza Kopecká, ve vedlejších rolích se objeví Marian Mitaš, Hana Vagnerová, Jakub Prachař, Alena Doláková, Jiří Šimek nebo Simona Lewandowska. 

„Která holka by se nezamilovala do šarmantního a vtipného Standy? Byl okouzlující, uměl velká gesta. Ale někde hluboko uvnitř v něm od začátku doutnal problém. Máňa ho nejdříve nevidí, pak ho nechce vidět a nakonec už nechce odejít. Studna pro mě není jen fenomén, který stále fascinuje, ale i senzace a noční můra několika generací,“ říká o sérii režisérka Tereza Kopáčová.

Natáčení potrvá do června, těšit se můžeš na šest dílů.

Domů
Sdílet
Diskuse