Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Bontonfilm.
18. března 2024 14:00
Čas čtení 1:32

Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny

Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM FILMY 2024 TIP NA FILM
Uložit Uložené

Smršť dorazí do českých kin 4. dubna 2024. Podívej se na trailer.

Mysteriózní thriller Smršť je pokračováním spolupráce spisovatele Jozefa Kariky a režiséra Petera Bebjaka, kteří stojí za úspěšným hororem Trhlina. „Úspěch filmu Trhlina potvrdil, že tento žánr diváky zajímá, stejně jako je zajímá i prostředí, ve kterém se odehrává. Příběh musí působit uvěřitelně, aby divák měl reálný pocit, že něco takového se opravdu může stát. Že i s ním si občas, tak jako s hrdiny našeho příběhu, může mysl zahrávat,“ říká režisér Peter Bebjak. 

„Pamatuji si svůj příjezd na ‚plac‘. V noci do lázní Sliač. Byla půlka listopadu a já jela sama autem, poslouchala přitom detektivku, a když jsem pak šla sama temnými chodbami lázní po sezoně a hledala svůj pokoj, tak jsem se naprosto jednoznačně bála. Atmosféra lázní mimo sezonu je specifická. Strašidelná,“ popisuje Anna Geislerová své pocity z místa, kde se film natáčel.

Martin zachraňuje svůj vztah a řeší hromadnou smrt

Hlavním hrdinou snímku Smršť je forenzní psycholog Martin Lang (Tomáš Maštalír), který přijíždí spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do lázní v horách. Daleko od civilizace si chtějí odpočinout a zkusit zachránit vztah. Procházejí vážnou partnerskou krizí, která pramení z hluboko ukrytého traumatu, a tento pobyt je pro ně ultimátem – buď svoje problémy překonají, anebo se každý vydá vlastní cestou.

Koloběh rutinních dní však naruší příchod tajemné zásilky – balíku s důkazním materiálem z vyšetřování tragického případu. Odesílatelem je Langův kolega – psycholog. Ten od něj potřebuje pomoc v případě známém jako „jízda smrti“, na jehož konci byli čtyři mrtví. Lang se zpočátku zdráhá, ale postupně podlehne neznámé síle, která ho k případu přitahuje.

Filip Veselovský, jeho kamarádka Nina a její partner, policajt Gabo, jeden večer nastoupili do auta. Po zběsilé jízdě, jejíž trasa nedávala smysl, auto zastavilo na pumpě. Nina natankovala a jeden z mužů ji zastřelil. Šofér okamžitě vyrazil směrem do lesů a po chvíli v plné rychlosti přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím autem. Lidé v něm byli na místě mrtví, stejně jako Gabo. Ten ale zemřel ještě předtím, kulkou do hlavy. Veselovský vyvázl s těžkými zraněními a teď čelí obvinění z několika trestných činů – včetně vraždy. Hrozí mu 25 let ve vězení, ale on tvrdí, že je nevinný. Snaží se vyšetřovatele přesvědčit, že byl ke všemu přinucen a vinu na tomto zločinu nese „halný“ vítr (teplý nárazový vítr, který způsobuje značné škody a může mít vliv i na člověka).

Smršť, BontonfilmSmršť, BontonfilmSmršť, BontonfilmSmršť, Bontonfilm
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse