Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností Oktagon.
22. března 2024 10:00
Čas čtení 1:49

MMA bojovnice Lucia Szabová se vrací do klece: Porod byl náročnější než jakýkoli zápas, mateřství mi dalo facku

MMA bojovnice Lucia Szabová se vrací do klece: Porod byl náročnější než jakýkoli zápas, mateřství mi dalo facku
SPORT
Uložit Uložené

Díky mateřství objevila slovenská bojovnice svou ženskou sílu.

Nejostřejší maminka na Slovensku. Takovými slovy Ondřej Novotný označil oblíbenou Lucii Szabovou po velkolepém návratu do klece. Elitní slovenská bojovnice si dva roky plnila mateřské povinnosti. Obrovská životní událost pro ni byla nelehkou výzvou, porod dokonce označila za nejtěžší zápas kariéry. Nyní se cítí být silnější než kdykoli předtím.

Na mateřskou dovolenou odcházela jako neporažená. Vedle všech povinností týkajících se těhotenství ale nemohla dostat MMA z hlavy. Postupem času si však uvědomovala, že skloubit dvě sféry vyžadující enormní množství času nebude jednoduché.

„Zřejmě jsem měla příliš idealizovanou představu o tom, jak jednoduché se bude vrátit. Vždyť malé dítě přece jen spí, jí a potom zase spí. Myslela jsem si, že budu mít na všechno hodně času. Pak přišla facka,“ ohlíží se za posledními měsíci Lucia Szabová.

Dlouhá léta byla zvyklá na aktivní životní styl. Po porodu jí už ale čas na zažité aktivity nezůstával. „Časem jsem začala pociťovat mírnou frustraci. Jako bych dala samu sebe do pozadí. Vždy, když jsem si večer lehla, jsem se cítila být nespokojená, že jsem pro sebe za ten den nic neudělala,“ přiznává upřímně.

Návrat do tréninkového procesu byl ale náročný. Když měla i jen na chvilku opustit potomka, odcházelo se jí velmi těžko. „Jakmile jsem odešla z domu, celou cestu jsem přemýšlela, co syn dělá, jak to celé s přítelem zvládnou. Překonat se mi to podařilo jen tím, že jsem na tréninky nadále opakovaně chodila. Pochopila jsem, že to není jen o mně, ale i o jiných lidech,“ vrací se k důležitému momentu šampionka čtvrté série reality show OKTAGON Výzva.

Objevila svou skrytou ženskost

Ambici vrátit se zpět mezi evropskou elitu si dokázala splnit. V říjnu si před domácími fanoušky v Bratislavě připsala výhru. Zatím jen pod pravidly thajského boxu, když po jednomyslném rozhodnutí na body zdolala nebezpečnou švédskou vyzývatelku Alexandru Andersrod.

Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
Příspěvek sdílel Silent Killer🤫🔪 (@luciaszabova_)

Už 23. března se Lucia Szabová vrátí zpět do kolotoče MMA. Na turnaji OKTAGON 55 v německém Stuttgartu si změří síly s polskou postojařkou Różou Gumiennou (5:3). Předchozí období ji dokázalo výrazně změnit. Mezi pletiva už vkročí mentálně silnější.

„Byla jsem předtím příliš mužská, orientovaná na výkon. Měla jsem pocit, že nemůžu selhat, rozplakat se, dát najevo pocity. Teď je to úplně jinak, nejednou si dovolím emočně vybuchnout,“ raduje se oblíbenkyně s přezdívkou „Silent Killer“.

„Když jsem porodila, vyrostla ve mně žena, která mi předtím chyběla. Začala jsem si uvědomovat svou ženskou sílu, víc si věřit a vnímat se v pozitivním slova smyslu. Jsem hezká, zasloužím si lásku. Dříve jsem se podceňovala a chybělo mi sebevědomí,“ uvědomuje si obrovský osobní posun Szabová.

Na kartě OKTAGON 55 jsou prominentní jména jako Jungwirth, Pukač, Kimball či Poppeck. Česká a slovenská scéna bude zastoupena Ryšavým, Szabovou, Polívkou či Bahníkem. Vstupenky a PPV na MMA show plnou nesmírné kvality si můžeš koupit zde.

koupit vstupenky
Domů
Sdílet
Diskuse