Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. března 2024 17:40
Čas čtení 1:47
ČTK

Hokej, Kabát nebo Metallica. Tohle byly nejnavštěvovanější akce v O2 areně, která slaví 20 let

Hokej, Kabát nebo Metallica. Tohle byly nejnavštěvovanější akce v O2 areně, která slaví 20 let
Zdroj: Mafia Records/Peter Klapper
ZAJÍMAVOSTI ČESKO HOKEJ KONCERTY PRAHA
Uložit Uložené

O2 arenu za 20 let existence navštívilo přes 13 milionů diváků a divaček.

Za 20 let existence navštívilo O2 arenu, dříve známou jako Sazka arena, 13,3 milionu diváků a divaček. Provozovatel víceúčelové haly, kterým je společnost Bestsport, o tom ve středu informoval v tiskové zprávě zaslané ČTK.

Přibližně 40 procent všech zde konaných akcí tvořily hokejové zápasy a sportovní akce, stejný podíl byl hudebních koncertů. Zbývající pětinu tvořily rodinné show a taneční a komerční společenské akce, uvedla pro ČTK mluvčí haly Zuzana Krejčíková. S ohledem na změnu vlastníka v roce 2012 současné vedení O2 areny nemohlo podle Krejčíkové udat přesné finanční výsledky za 20 let, nicméně řádově se tržby pohybovaly v miliardách korun.

Doporučeno
Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu Nejhorší filmy všech dob: Nechybí kanadská komedie s Vondráčkovou nebo dvojka Titanicu 26. března 2024 7:30

Mezi nejnavštěvovanější akce v hale patřily hokejové šampionáty v roce 2004 a 2015. Návštěvnický rekord z hudebních akcí si připsala americká kapela Metallica, na kterou v roce 2018 přišlo 20 174 diváků. Nejnavštěvovanějším českým interpretem je skupina Kabát, na kterou v roce 2017 dorazilo 20 083 lidí. V letošním roce provozovatelé haly očekávají rekordní počet návštěvníků právě i kvůli mistrovství světa v hokeji. Loni O2 arena dosáhla třetí nejvyšší návštěvnosti od svého otevření. Hudebních, sportovních a jiných akcí se zúčastnilo téměř 950 tisíc lidí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený O2 arena Praha (@o2arenapraha)

Za 20 let se v aréně vystřídala řada světových interpretů, mezi kterými byli například Madonna, Beyoncé, Justin Timberlake, Paul McCartney, Robbie Wiliams, Kylie Minogue, Hans Zimmer, Leonard Cohen, Justin Bieber, Depeche Mode, Phil Collins nebo nizozemský houslista André Rieu. Z českých interpretů zde vystoupili například Lucie Bílá, Kryštof, Ewa Farna a Adam Plachetka. Několikrát za sebou arénu vyprodali třeba Karel Gott, Leoš Mareš, Lucie, Queenie, Marek Ztracený nebo Mirai.

Ze sportů se zde konaly soutěže v hokeji, tenisu, bruslení, volejbalu, basketbalu, atletice, boxu, motokrosu, MMA nebo zápasy sumo či rodeo. Nejčastěji se zde podle Bestsportu hrají hokejová utkání, a to také díky působení domácího týmu HC Sparta Praha. Mezi nejnavštěvovanější akce vždy patřily ty tenisové, ať už šlo o finále Fed Cupu, Davis Cupu, nebo úspěšného prvního ročníku Laver Cupu.

Doporučeno
Pedro Pascal skončil s natáčením druhé série The Last Of Us. Fanoušci se děsí, proč tak rychle Pedro Pascal skončil s natáčením druhé série The Last Of Us. Fanoušci se děsí, proč tak rychle 26. března 2024 14:15

Podle poslední zveřejněné výroční zprávy skončil provozovatel Bestsport i navzdory ukončení protipandemických opatření v roce 2022 třetí rok po sobě ve ztrátě. Ta činila 252 milionů korun, což bylo meziročně o 220 milionů korun více. Naopak tržby z prodeje a služeb společnost v roce 2022 meziročně téměř zpětinásobila na 1,55 miliardy korun. Tržby přesáhly předpandemické hodnoty z roku 2019 o 77 procent.

Společnost byla založena v roce 2012 a plně ji vlastní společnost Prague Entertainment Group B.V. ze skupiny PPF. Největší česká hala O2 arena má kapacitu 18 tisíc lidí a byla otevřena v roce 2004. V září 2019 ji doplnilo O2 universum, které disponuje až 39 sály různých velikostí. Předloni v listopadu byl zprovozněn hotel Stages Hotel Prague, který získal ocenění Stavba roku 2022.

Domů
Sdílet
Diskuse