Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Studuješ a nevíš, kam v létě vyrazit? Přinášíme žebříček tipů na low budget výlety

2. Lisabon, Portugalsko

Lisabon je hlavní město Portugalska, které je typické svou barevnou architekturou nebo úzkými uličkami s projíždějícími tramvajemi. Na druhém místě je také z důvodu dobré úrovně bezpečnosti. Lisabon je ideálním městem na toulání se po barevných uličkách a objevování historických krás. Za návštěvu stojí nejstarší čtvrť Alfama, která nabízí kouzelnou atmosféru, výhledy na město a malebné pouliční restaurace.

Lisabon je plný střešních barů, které jsou také jednou z nutností při návštěvě Portugalska. Jedním z takových je We love Park nacházející se v šestém patře vícepodlažního parkoviště. 

lisabon
Zdroj: PxHere

1. Tbilisi, Gruzie

Nejlepší destinací pro studentstvo se stalo hlavní město Gruzie Tbilisi. Průměrná cena půllitru za pivo je tam okolo 55 korun. Město můžeš prozkoumat pěšky, protože jsou všechny atrakce blízko sebe. Za návštěvu stojí historické centrum města anebo zábavní park Mtatsminda.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Tbilisi je také známé svým rozkvétajícím nočním životem, takže návštěva čtvrti Sololaki je nutností. Nachází se v ní spousta barů, klubů i kaváren ve vintage stylu. Ve dne tě může zaujmout prostor bývalé továrny Fabrika, která je sociálním i kulturním centrem. Najdeš tam bary, kavárny, obchody i prostor pro umění.

tbilisi
Zdroj: Wiki Commons/Karelj
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse