Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je PR zpráva společnosti Makeup.cz.
19. dubna 2024 16:30
Čas čtení 1:41
Sponzorovaný obsah

Jak udělat dokonalé líčení očí: základní tipy

Jak udělat dokonalé líčení očí: základní tipy
Zdroj: Shutterstock / AlikeYou
MÓDA MAKE-UP A LÍČENÍ
Uložit Uložené

Všechny dívky se usilovně snaží dosáhnout vytouženého vzhledu. Líčení očí je pouze prvním krokem na cestě k dokonalosti.

Existuje hodně názorů na to, jak správně aplikovat dekorativní kosmetiku, ale každá dívka má odlišný vkus. V tomto článku vám povíme několik tipů, jak se nalíčit a jak vytvořit nádherný make-up očí.

Příprava pleti

Nejprve si vždy musíte připravit pleť na make-up. Aby make-up nevysušoval pokožku, musíte použít hydratační krém. Po vstřebání krému můžete začít nanášet kosmetiku. Budete k tomu potřebovat speciální houbičku na make-up, tenký štěteček na oční linky, širší štětec na stínování očních stínů, vatové tamponky a široký štěteček na nanesení sypkých textur.

Nejprve zamaskujte tmavé kruhy pod očima a další nedokonalosti. Aby kosmetika na obličeji vydržela déle, měla byste použít podkladovou bázi pod make-up. Na víčko naneste korektor, který sjednotí tón pleti a umožní, aby produkt během dne nezalézal do vrásek. Navíc pomůže skrýt drobné nedokonalosti. Vizážisté doporučují začít líčení očí očními linkami, ale podle nás je mnohem pohodlnější nejprve nanést oční stíny, aby se linka během stínování neotřela, a poté nakreslit oční linky.

Oční stíny

Nejlépe se bude v našem případě hodit paletka očních stínů v nude barvách – doporučujeme je aplikovat u linie řas a vystínovat k obočí. Oči si můžete také zvýraznit tím, že nanesete stíny podél linie řas spodního víčka. Aplikujte perleťové oční stíny pod obočí a také do vnitřních koutků očí, abyste je vizuálně zvětšila. 

Doporučeno
Tohle je důvod, proč se ti make-up roztéká už po pár hodinách. Vynecháváš důležitý krok Tohle je důvod, proč se ti make-up roztéká už po pár hodinách. Vynecháváš důležitý krok 15. března 2024 15:00

Pro večerní líčení jsou velmi vhodné jasnější odstíny stínů. Můžete kombinovat různé textury a vytvořit například líčení očí ve stylu „smokey eyes“. Při aplikaci očních stínů je potřeba rozdělit oko na dvě části – na vnější část víčka naneste tmavší odstín a na vnitřní část víčka naneste světlejší odstín. Třpytivé oční stíny naneste do středu očního víčka. 

Oční linky

Díky dokonalým linkám lze dosáhnout velkolepého looku. Pro nejlepší výsledek doporučujeme nejdřív použit oční stíny a tenký štětec. Vykreslete správný tvar linek pomocí očních stínů a poté aplikujte oční linku. Linka by měla být kreslená podél řas a směrem ke vnější straně obočí. 

Nanášení řasenky

Než si řasy začnete malovat řasenkou, doporučujeme je natočit pomocí kleštiček, které vašim očím dodají výraznost. Řasenka se nanáší kartáčkem a musíte pohybovat rukou zleva doprava. Dobře vyčešte řasy, abyste jim dodala objem. Namalujte spodní řasy, poté horní. V případě potřeby pak můžete nanést druhou vrstvu. Před nanesením druhé vrstvy je nutné, aby první vrstva zaschla.

Lifehack: Aby byly vaše řasy opravdu objemné a husté, doporučujeme držet kartáček ve vodorovné poloze, poté ho přiložit k řasám a začít velmi rychle mrkat. Řasenka se tak nanese velmi rovnoměrně a dosáhnete efektu krásně oddělených řas bez žmolků. Takový způsob aplikace navíc poskytne přirozený efekt, což je vhodné pro denní líčení.

Domů
Sdílet
Diskuse