Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Sinsay.
31. května 2024 v 10:00
Čas čtení 2:08
Sponzorovaný obsah

Jak si vybrat perfektní šaty na léto? Prozkoumejte naše tipy

Jak si vybrat perfektní šaty na léto? Prozkoumejte naše tipy
Zdroj: Adobestock.com / Halayalex
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Vysoké teploty, koupačka i letní grilovačky. Existuje tisíc příležitostí, pro které si můžete obléknout trendy letní šaty. Nenechte si ujít ani jednu.

Vyberte si šaty, které budou vaším spolehlivým parťákem pro všechny příležitosti. Ať už vás zlákají romantické pláže, procházky po městě, nebo svatební veselí, ideální čas na to vybrat si nové kousky do šatníku přichází právě teď. A my víme, co vám výběr usnadní!

Letní šaty by měly splňovat hned několik klíčových kritérií, díky kterým vám v nich bude příjemně, pohodlně a budete se cítit jako královna vesmíru. Ano, takové šaty existují a pro každou z vás budou možná trochu jiné. Na co je potřeba dávat si pozor? 

TIP: Kromě střihů a materiálů nezapomínejte ani na vzory. Letos nešlápnete vedle s květovanými šaty, které mohou být drobné a romantické, nebo s výraznějšími a většími vzory.  

Materiál: Aby vám nebyla ani zima, ani vedro

V letních měsících častokrát teploty dalece převyšují 25 °C a tomu je potřeba uzpůsobit i šaty, zejména jejich materiál.

Bavlna je prodyšná, příjemná na dotyk a lehká. Skvěle absorbuje pot. V bavlněných šatech budete mít jistotu, že vaše pokožka dýchá. Z bavlny jsou také šaty vhodné pro každodenní nošení a spíše neformální příležitosti. Snadno se udržuje a pere a je vhodná i pro alergiky a ekzematiky. 

Doporučeno
V tomto outletu mají až 70% slevy celý rok. Nakoupíš si tu outfity od Carhartt, The North Face či Coach za top ceny V tomto outletu mají až 70% slevy celý rok. Nakoupíš si tu outfity od Carhartt, The North Face či Coach za top ceny 28. června 2024 v 11:30

Dalším materiálem vhodným pro letní dny jsou šaty s příměsí lnu. Len má podobné vlastnosti jako bavlna, je lehký, prodyšný a rychle schne. U šatů s lněnou příměsí je drobnou nevýhodou vyšší mačkavost.

Šaty z viskózy jsou měkké, hladké a lehké. Ačkoliv se nejedná o přírodní vlákno, dobře imituje bavlnu. Jsou pohodlné a využívají se pro různé druhy střihů.

Saténové letní šaty jsou symbolem elegance díky své hladké a lesklé textuře. Satén je jemný a příjemný na pokožce, je ideální volbou pro nejrůznější formální příležitosti a večírky. 

Letní šaty podle délky

Letní šaty můžete vybrat buď mini, midi, nebo maxi. Vybírejte takovou délku, která vám bude komfortní a bude pasovat i pro konkrétní příležitost. Obecně můžeme říct, že kratší minišaty se hodí pro neformálnější příležitosti. Pro večerní a společenské akce volte spíše midi nebo maxišaty. Minišaty zvýrazní vaše nohy, midi šaty zase opticky prodlouží vaši postavu.  

Vyberte si trendy střih, ve kterém budete neodolatelná

Nejenom pro ostatní, ale hlavně pro sebe! Letních šatů existuje nespočet variant, které jsou pohodlné, trendy i neotřelé. 

Zavinovací šaty

Zavinovací šaty mívají univerzální střih, který si zavázáním uzpůsobíte dle svého typu postavy. Jsou praktické, elegantní a vhodné pro nejrůznější příležitosti. 

Košilové šaty

Košilové šaty jsou casual i formální, můžete k nim bez obav nazout tenisky i šněrovací boty na podpatku. Záleží, jak se zrovna vzbudíte a jak se budete v daný den cítit. Výhodou je, že košilové šaty áčkového střihu krásně zvýrazní pas a padnou všem.  

Šaty s odhalenými rameny 

Během horkých dnů si dopřejte šaty s výstřihem s odhalenými rameny. Docílíte romantického vzhledu, který využijete na společenské večery i rande ve dvou. O to romantičtější budou šaty s odhalenými rameny s jemným květinovým vzorem. 

Šaty s volány

Boho šaty s volány dodají vašemu outfitu hravost. Jsou pohodlné a vzdušné, volány dodají šatům romantický vzhled. Volány mohou být umístěny na různých částech – rukávech, lemu sukně či po celé délce šatů. 

Doporučeno
Tohle jsou nejvíc hot účesy léta: Cherry cola red jako Dua Lipa, sluncem políbené vlasy i beige blond Tohle jsou nejvíc hot účesy léta: Cherry cola red jako Dua Lipa, sluncem políbené vlasy i beige blond 27. června 2024 v 8:00

Kritérií pro vhodný výběr je více než dost. Přesto si na první místo dejte pohodlí a intuici: Vy přece sama poznáte, v čem se cítíte dobře a sebevědomě. Už víte, se kterými šaty prožijete léto?

Domů
Sdílet
Diskuse