Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2024 v 8:30
Čas čtení 1:21
Ilona Hobzová

Blíží se Den dětí: Kam vyrazit a co si užít zdarma?

Blíží se Den dětí: Kam vyrazit a co si užít zdarma?
Zdroj: Pexels/Anny Patterson/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO PRAHA
Uložit Uložené

Máš děti nebo mladší sourozence a chceš jim na Mezinárodní den dětí dopřát nějaký zážitek? Máme pro tebe pár tipů.

Mezinárodní den dětí připadá na 1. června. Sesbírali jsme pro tebe pár tipů, kam vyrazit, pokud chceš v tento den potěšit svoje děti nebo sourozence, případně sebe, pokud ti ještě nebylo osmnáct. Předpověď počasí sice není ideální, kromě venkovních aktivit pro tebe ale máme i tipy na akce, které se odehrávají uvnitř.

Veletrh vědy 2024

V hlavním městě můžeš vyrazit třeba na Veletrh vědy, který se koná až do 18:00. Jde o největší populárně-naučnou akci v Česku, kterou každoročně pořádá Akademie věd. Na své si zde přijdou starší i mladší. Vstup je zdarma.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí 28. května 2024 v 8:05

Historický kolotoč na Petříně

Kolotoč pro děti i dospělé je v provozu od 25. května. Najdeš ho hned vedle rozhledny a těší se opravdu velkému zájmu. Jedná se o starodávný kolotoč, který byl pravděpodobně vyroben už v 18. století. Zdarma ale není, za svezení zaplatíš 100 korun.

Dětský balónkový festival Chocotopia

Dětský balónkový festival Chocotopia v Průhonicích se koná od 29. května do 2. června 2024. V ceně 245 korun je vstup, balonková výstava, malování na obličej, setkání a fotografování s oblíbenými hrdiny z Tlapkové patroly a čokoládová tyčinka Choco Story. Místo na tuhle akci je ale třeba rezervovat online.

Pohádkový Den dětí ve Westfield Chodov

Další mokrou variantou může být pohádkový zážitek v obchodním centru. Organizátoři lákají na výtvarné dílničky, zkrášlovací fotokoutek, soutěže o hodnotné ceny nebo workshopy zaměřené na upcyklaci s možností vytvořit si vlastní pytel na hračky. Nakonec bude možnost vyfotit se ve speciálním pohádkovém fotokoutku. Vstup je zdarma a začne 1. června ve 13 hodin.

Doporučeno
Česká herečka porazila Jennifer Lopez. Její komedie ovládla Netflix Česká herečka porazila Jennifer Lopez. Její komedie ovládla Netflix 28. května 2024 v 13:48

Kouzelný Den dětí v Muzeu fantastických iluzí

Na speciální akci láká i Muzeum fantastických iluzí. Děti do 15 let, které přijdou mezi 9:00 a 10:00, dostanou kouzelnickou hůlku zdarma.

Den dětí v The Playground

Největší zábavní rodinné centrum v Praze s arkádovou hernou, arénou laser game a Motýlím domem nabízí na Den dětí speciální aktivity zdarma. Mezi nimi ochutnávku Pringles, malování obličejů a setkání s hrdinkou Beruškou ze seriálu Miraculous. Za poplatek můžeš navštívit jednotlivé atrakce, třeba benátský kolotoč (80 korun), zrcadlové bludiště (150 korun) či virtuální hernu.

Domů
Sdílet
Diskuse