Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2024 v 7:50
Čas čtení 0:34
Anna Vondráková

Skutečná Martha ze seriálu Baby Reindeer žaluje Netflix. Chce přes tři miliardy korun

Skutečná Martha ze seriálu Baby Reindeer žaluje Netflix. Chce přes tři miliardy korun
Zdroj: Netflix / propagační materiál
ZAHRANIČÍ NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Skotka Fiona Harvey požaduje od Netflixu v přepočtu přes tři a půl miliardy korun. Platforma se však hodlá bránit.

Fiona Harvey tvrdí, že je postava Marthy v minisérii založena na jejím příběhu. Podle obžaloby tvůrce seriálu Richard Gadd zničil „její reputaci i život“. 

Doporučeno
PŘEHLED všech nových filmů a seriálů, které ti Netflix v červnu ještě nadělí PŘEHLED všech nových filmů a seriálů, které ti Netflix v červnu ještě nadělí 7. června 2024 v 15:00

„Na populárních internetových fórech, jako jsou Redditt a TikTok, se tisíce uživatelů snažily skutečnou Marthu identifikovat a diskutovaly právě o Fioně Harvey,“ uvádí se v žalobě. „Identifikace Fiony Harvey jako ‚Marthy‘ byla snadná a trvala několik dní, protože její identita nebyla zcela zakryta,“ cituje dále žalobu server Variety.

Autor údajně více než 50 milionům lidí lhal o tom, že byla Fiona Harvey dvakrát usvědčena ze stalkingu a že byla odsouzena k pěti letům za mřížemi. Dle obžaloby také není pravda, že by Fiona Harvey někdy Richarda Gadda sexuálně napadla.

Netflix ze soudní bitvy zatím nehodlá ustoupit, mluvčí společnosti pro Variety uvedl, že společnost slibuje „ohledné této záležitosti důrazně hájit Richarda Gadda a stát za jeho právem vyprávět svůj příběh“.

Domů
Sdílet
Diskuse