Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. června 2024 v 11:30
Čas čtení 1:48
Ondřej Mrázek

KVIFF: Den první. Jaký byl zahajovací film festivalu a na co dalšího se těšit?

KVIFF: Den první. Jaký byl zahajovací film festivalu a na co dalšího se těšit?
Zdroj: Se svolením KVIFF
FILMY A SERIÁLY MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

Co jsme viděli, slyšeli a zažili během prvního dne filmového festivalu?

První festivalový den utekl rychleji než koncert kapely Kosheen. My už jsme kromě tradiční procházky davem zaplněné kolonády a bloudění v útrobách hotelu Thermal stačili pořádně nasát onu filmovou atmosféru festivalu, protože jsme včera stihli vidět už první tři snímky.

O tom, jaký byl úvodní festivalový den a na co dalšího se můžeš těšit v následujících dnech, budou další řádky.

Doporučeno
Začíná filmový festival v Karlových Varech, sleduj živě červený koberec Začíná filmový festival v Karlových Varech, sleduj živě červený koberec 28. června 2024 v 16:30

Aragorn, bláznivá cesta kolem světa i Šílený Max z Kazachstánu

Co se filmového obsahu týče, ten jsme měli na úvod festivalu opravdu pestrý. Jako první film jsme si totiž zvolili Grand Tour, velkolepé putování napříč světem i napříč žánry, či rovnou celými filmařskými metodami. Experimentální a troufalá podívaná, která ale musí uspokojit každého cinefila.

Uspokojující pak byl taky western Až na konec světa, se kterým Viggo Mortensen zahájil letošní festival. Snímku sice chybělo o něco zkušenější scenáristické a možná i režijní vedení, v rámci žánru to však byla originální podívaná s báječnou Vicky Krieps.

Doporučeno
How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok How to kviff. Tipy, jak se dostat na filmy a kam na pivo i levné jídlo, od lidí, kteří jezdí do Varů každý rok 28. června 2024 v 8:00

Poslední snímek a zároveň první půlnoční projekce festivalu, Stepní vlk, akční thriller/drama z Kazachstánu plný černého humoru, sofistikovaných kamerových technik a taky znepokojivých výjevů, pak byl přesně tím příjemným překvapením, které máme na festivalu nejradši.

Červený koberec, Kosheen a noční atmosféra

Návštěvníci festivalu samozřejmě milují sledování červeného koberce, příjezd hvězd jako právě výše zmíněného Aragorna nebo obecně celou tu slavnostní atmosféru, kdy na ně dýchne krása a lesk celebrit. Z tohohle pohledu se organizátorům opět povedlo vše pečlivě přichystat tak, aby si zahajovací ceremoniál mohlo užít co nejvíc diváků a divaček a zároveň bylo dbáno na bezpečí všech zúčastněných.

Vydařený byl i koncert známé britské kapely Kosheen, která zahrála pro návštěvníky zadarmo přímo před hotelem Thermal. Fanoušci drum and bassu, trip hopu, elektroniky a popu či rocku si tak rozhodně přišli na své. 

A když už je řeč o lidech, návštěvnost festivalu musela v pátek opět lámat rekordy. Plno bylo nejen v KVIFF.TV parku, ale prakticky v každém koutu lázeňského centra, kudy se lidé přesouvali na koncert, vítali se s přáteli, vyhlíželi ohňostroj, diskutovali se známými, které filmy viděli, nebo si jen užívali proslulé párty atmosféry.

A co dál?

Nicméně není čas ztrácet čas. Festival je už od sobotního rána opět v plném proudu a už dnes nás čeká kromě řady dalších filmů (i s novou znělkou!) také bohatý doprovodný program. Zaplní ho například KVIFF Talk s Vladimirem 518 a Janem Zajíčkem, festivalový speciál podcastu Čestmíra Strakatého s hostem Jirkou Mádlem nebo večerní koncert Paulieho Garanda.

Doporučeno
Na co vyrazit ve Varech do kina: 12 nejlepších filmů, které letos musíš vidět Na co vyrazit ve Varech do kina: 12 nejlepších filmů, které letos musíš vidět 25. června 2024 v 16:00

A jestli tě zajímají další hvězdy, které se letos na festivalu objeví, oficiální web akce ti vždycky poradí, kde se s nimi můžeš potkat.

A pokud do Varů nejedeš, ale dění tě zajímá, můžeš všechno sledovat i z pohodlí domova. KVIFF.TV nabízí živé přenosy stěžejních okamžiků karlovarského festivalu a dalších zajímavých událostí z filmového světa.

Zpět
Sdílet
Diskuse