Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
8. července 2024 v 9:57
Čas čtení 0:44
Ella Petrová

VIDEO: Do kin míří novinka s Terezou Ramba. Objeví se v roli matky alkoholičky

VIDEO: Do kin míří novinka s Terezou Ramba. Objeví se v roli matky alkoholičky
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ALKOHOL NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Zápisník alkoholičky má premiéru 11. července.

„Každej se někdy napije,“ říká hlavní postava Míša v podání Terezy Ramba. Film režiséra Dana Svátka s názvem Zápisník alkoholičky byl natočen podle bestselleru Michaely Duffkové. Jak už je z názvu patrné, příběh pojednává o ženě, která bojuje se závislostí na alkoholu.
 
Míša je matka malého dítěte, která se čas od času napije, akorát po nějaké chvíli se její hranice posouvá a alkohol se pro ni stává nepostradatelnou součástí jejího života. Když si v sámošce kupuje několikátou lahev vína, paní prodavačka jí říká: „Vy se máte, u vás se pořád slaví.“ „To jo, my jsme taková veselá rodina,“ odvětí hlavní postava.
 
Jejího manžela si zahrál Miloslav König, který se jí snaží pomoci, ale není to vůbec snadné. Nakonec se Míša rozhodne podstoupit léčbu a začít doopravdy bojovat. Jak těžké je si problém s pitím přiznat? Proč není překážkou pro vznik závislosti ani malé dítě? Kde vzít sílu léčit se a co následuje poté? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá autentická a upřímná filmová zpověď abstinující alkoholičky. 
 
Na základě své zkušenosti začala hlavní představitelka psát blog, který jí velmi pomohl. Jedná se o příběh podle skutečné události.

Domů
Sdílet
Diskuse