Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2024 v 14:00
Čas čtení 2:54
Anna Koucká

IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž)

IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž)
Zdroj: TASR/AP
HUDBA HUDBA KONCERTY RAP TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Do Česka dorazila očekávaná rapová superstar Travis Scott. Nadupanou show ohromil Prahu a utvrdil si svůj status rapového poloboha současnosti.

Už okolo sedmé hodiny bylo před pražskou O2 arenou rušno. V nekonečných frontách na merch i vstup do haly zde stálo bezmála dvacet tisíc fanoušků a fanynek Travise Scotta, který do Česka zavítal vůbec poprvé. 

Doporučeno
„Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu „Děda“ Eminem není pro mladý. The Death of Slim Shady skrývá jeho strach z generačního posunu 16. července 2024 v 13:00

Arenu na Českomoravské se třiatřicetiletému rodákovi z texaského Houstonu podařilo vyprodat během několika minut. „Máme lístky za pět tisíc, sice je to strašně moc, ale my jsme to prostě potřebovaly,“ říkají nám ještě před začátkem show dvě mladé fanynky. A nejsou jediné, které za vstupenky na show evropské odnože tour Circus Maximus utratily nemalé peníze. Těsně před koncertem se totiž některé lístky prodávaly od překupníků i za 15 tisíc. Bohužel nejedno těšení se na vymodlený koncert skončilo zklamáním, v oběhu totiž bylo i mnoho falešných vstupenek. 


Jacquesovi Websterovi, jak zní občanské jméno Travise Scotta, předskakoval švédský rapper Yung Lean, který v den pražské show slavil osmadvacáté narozeniny. I když jeho show trvala jen dvacet minut, fans z Česka mu připravili o poznání vřelejší přivítání, než tomu bylo na některých předchozích zastávkách tour, kde mladý Švéd, který Travise svým osobitým soundem v začátcích velmi inspiroval, dostal od diváctva jen vypískání ze stage. 


I když Yung Lean nerozjel v davu tolik moshpitů, jako Travis o několik desítek minut později, předvedl velmi technicky čistou show a potěšil pražské posluchače a posluchačky i hity jako Red Bottom Sky nebo Yoshi City.

Moshpit všude, kam se podíváš

Po konci jeho vystoupení už celá O2 Arena jen napjatě čekala na Travise Scotta. „Travis, Travis,“ skandovali fanoušci a fanynky během čekání. A těsně před desátou jejich volání vyslyšel a spolu s prvním songem HYAENA přivítal nahypované publikum, které křičelo jako o život. 

Doporučeno
Katy Perry se zuby nehty snaží zůstat relevantní. Místo toho je trapná a úplně mimo Katy Perry se zuby nehty snaží zůstat relevantní. Místo toho je trapná a úplně mimo 19. července 2024 v 11:00

Celá show měla neskutečný spád, perfektní dramaturgii a velká dlouhá stage, po které se Scott pohyboval za neustálého zažehávání ohnivých plamenů, umožnila skvělý výhled všemu posluchačstvu v aréně.

Travis Scott
Zdroj: Refresher/Anna Koucká


Publikum se rozhodně nedrželo zpátky, nadšeně Scotta podporovalo bouřlivým křikem, zuřivými moshpity, ale i průpovídkami jako „Oplodni mě“, nebo „Já tady snad chcípnu dop*či,“ které se ozývaly z davu. Především lidé, kteří byli na stání, kvůli obrovskému tempu show měli už po třetím songu naprosto propocená trička, ale zastavit nešlo, jelikož energie, která z celého vystoupení vyzařovala, to nedovolovala ani těm nejunavenějším posluchačům a posluchačkám.


Sám Travis Scott s publikem velmi komunikoval. Kromě obligátních průpovídek o tom, jak je pražský crowd ten nejlepší ze všech a Praha je nádherné místo, si během show vytáhl na podium i některé fanoušky z davu. Především rapování tracku Type Shit společně s desetiletým chlapcem dojalo celou halu.

Doporučeno
Kam v červenci do letního kina? Oppenheimera a další 4 filmy můžeš vidět zadarmo Kam v červenci do letního kina? Oppenheimera a další 4 filmy můžeš vidět zadarmo 18. července 2024 v 15:00

Právě mladšího posluchačstva bylo v areně plno. Jelikož do patnácti let ale museli mít lidé doprovod, v davu se objevilo i několik prarodičů, kteří se statečně spolu se svými vnoučaty drželi v moshpitu a dokázali, že kvalitní rapovou show si rozhodně neužívá jen Gen Z. 

Průřez érami

I když tour byla k loňskému Scottovu albu Utopia, které tvořilo většinu setu, zahrál i mnoho songů z předchozích alb a také několik coverů. Kromě již zmiňovaného coveru Type Shit od Metro Boomina a Futura předvedl třeba také cover singlu Aye od Lil Uziho Verta, BACKR00MS od Playboie Cartiho, nebo Praise God od Kanyeho Westa. 


Z předchozí desky Astroworld zazněly hity Butterfly effect, No bystanders a Sicko mode, z alba Birds in the trap sing McKnight zase goosebumps a sdp interlude, z posluchačsky velice oblíbené desky Rodeo pak zaznělo 90210, Nightcrawler a megahit Antidote, který před lety Scotta dostal více do povědomí rapových fans. 

Z ostatní tvorby pak Scott v Praze předvedl i pecky jako Highest in the room nebo Mamacita, z nové desky Utopia pak mimo jiné zazněly i tracky jako MY EYES nebo I KNOW a také legendární track FEIN, který umělec zahrál rovnou pětkrát a v davu rozbouřil nekontrolovatelné moshpity. 

Bezchybná show

S Prahou se rozloučil trackem TELEKINESIS. „Já jsem vyloženě naštvaná, že už to končí,“ řekla mi po konci bezmála dvouhodinové show o 31 tracích moje kamarádka. A nebyla s tímto pocitem jediná. Z publika tekl pot, ale vyplavené endorfiny v hale by se daly krájet. To, že show netrvala ještě nekonečně déle, byla totiž doopravdy asi její jediná chyba. 

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

I když očekávání byla vysoká, Travis Scott jednoznačně dokázal, proč je jedním z nejposlouchanějších umělců současnosti. Jeho performance má totiž grády a i lidé, kteří se v jeho tvorbě tolik neorientují, se nechají spádem show absolutně strhnout a z koncertu odchází jako fans. 


Za nás tedy Travis Scott 10/10 a doufáme, že v Praze rozhodně nebyl naposledy. 

Domů
Sdílet
Diskuse