Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2024 v 15:00
Čas čtení 4:59
Marie Valentová

Kam v červenci do letního kina? Oppenheimera a další 4 filmy můžeš vidět zadarmo

Kam v červenci do letního kina? Oppenheimera a další 4 filmy můžeš vidět zadarmo
Zdroj: Aerofilms/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM
Uložit Uložené

Kdo by chtěl červencový večer prosedět v multiplexu? Ale dát si film pod širákem, zatímco kolem padá tma a hřeje tě tropická noc? Šup do letního kina – máme pro tebe tipy na největší pecky v Praze a okolí.

Výhody letního kina netřeba zdlouhavě popisovat. Můžeš si s sebou (většinou) vzít početné kámošstvo, protože venkovní amfiteátry mají velkou kapacitu, do ruky si vezmeš lahodný drink a je ti dobře. 

Dobré filmy chytíš v létě každý den, ale pokud se v nabídce trochu ztrácíš, koukni do našeho průvodce. Vybrali jsme klasiky, české hot novinky i artovky na každý den do konce července. 

Bratři

čtvrtek 18. července 

Bratři.
Bratři. Zdroj: Cinemart/propagační materiál

Pokud jsi ještě neviděl*a neúspěšného českého vyslance v letošních oscarových nominacích, můžeš to napravit dnes na Zbraslavi. Historické drama o bratrech Mašínech stojí za vidění už jen kvůli mladým talentům Oskaru Hesovi a Janu Nedbalovi v titulních rolích. 

Kdy a kde:
Letní kino Kamínka, 18. července ve 21:30
Nad Kamínkou 1523
156 00 Praha 16
Vstupné: 150 korun
Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

Karaoke blues

pátek 19. července

Karaoke blues.
Karaoke blues. Zdroj: Aerofilms/propagační materiál

Zatraceně stylová finská jízda je jízlivou romancí odehrávající se v tlumených emocích. Vypráví o prodavačce Anse, která je značně osamělá. V karaoke baru ale potká dělníka, který je taky sám. Zaujme ji, ale bohužel poněkud holduje alkoholu. Zvládnou to nějak překonat? Romance nezapře mistrovskou ruku finského režiséra Akiho Kaurismäkiho, který rád spoléhá na příběhy obyčejných i chudých, na propracovanou barevnou vizualitu a trochu sarkastický, správně seversky nahořklý humor. A v pátek film promítají kousek od Hradu!

Kdy a kde:
Letní kino U Keplera, 19. července ve 21:30
Park Maxe van der Stoela
169 00, Praha 6 – Hradčany
Vstupné: 100 korun

Aftersun

sobota 20. července

Aftersun.
Aftersun. Zdroj: Aerofilms/propagační materiál

Tuhle artovou lahůdku musel*a zaregistrovat každá*každý, kdo má uši a oči, protože loni bořila kina celé léto. Možná tě ale, třeba stejně jako mě (!), citlivá výprava na dovolenou otce a dcery v tureckém resortu minula. Pokud chceš opěvovanou pecku s Paulem Mescalem v hlavní roli dohnat, v sobotu máš šanci pod Petřínem.

Kdy a kde:
Letní kino Kinská, 20. července ve 21:30
Kinského zahrada 98
150 00 Praha 5
Vstupné: 129 korun

Zápisník alkoholičky

neděle 21. července

Tereza Ramba v Zápisníku alkoholičky.
Tereza Ramba v Zápisníku alkoholičky. Zdroj: Bontonfilm


Tady není o čem. Tereza Ramba jako žena zničená závislostí na alkoholu na nás pokukuje z billboardů, v metru, na internetu a od minulého týdne už i z pláten kin. Pokud si chceš horkou českou novinku, která už do kin přilákala rekordní počet lidí, vychutnat pod širou letní oblohou, musíš si udělat výlet do Berouna. V Praze ji totiž už nikdo na programu nemá. Případně si počkej na srpen, kdy ti program letňáků zase přineseme.

Doporučeno
KVIFF: Mord přilákal do Varů i prezidenta. České „zabijačkové“ drama je lepší než Pelíšky KVIFF: Mord přilákal do Varů i prezidenta. České „zabijačkové“ drama je lepší než Pelíšky 1. července 2024 v 20:00

Kdy a kde:
Letní kino Beroun, 21. července ve 21:45
Na Kaplance 749/10,
Beroun
Vstupné: 160 korun, rezervuj ZDE.


Pretty woman

pondělí 22. července

Julia Roberts v Pretty Woman.
Julia Roberts v Pretty Woman. Zdroj: IMDb

Když vyšla Pretty woman, lidé šíleli. Klasický pohádkový příběh převedený do moderního provedení v amerických ulicích by ale neměl ani poloviční efekt, kdyby nepřišel se skvělou titulní herečkou. Julia Roberts naplnila očekávání vrchovatě. Oči ti budou přecházet z jejích kostýmů, kterými se dnes lze znovu inspirovat, z jejího bezchybného stylingu (i tou trvalou se lze dnes inspirovat!) a jejího excentrického i dojemného herectví. Připomeň si tuhle klasiku na střeše pankráckých Arkád, pozor, začíná se už v 18:00.

Kdy a kde:
Letní kino Sunset Cinema, 21. července v 18:00
Na Pankráci 86
140 00 Praha
Vstupné: od 310 korun
Doporučeno
KVIFF: Jiří Mádl přijel do Varů dělat Vlny. Jeho okupační drama má světové parametry KVIFF: Jiří Mádl přijel do Varů dělat Vlny. Jeho okupační drama má světové parametry 1. července 2024 v 16:00

Stovky bobrů

úterý 23. července

Stovky bobrů.
Stovky bobrů. Zdroj: Aerofilms

Třetí nejlepší film roku, alespoň podle týdně aktualizovaného žebříčku Letterboxd. Potřebuješ slyšet víc? Pokud ano, věz, že spíš než obyčejný film tě čeká prostě zážitek. Komedie Stovky bobrů pojednává o muži, který se ztratí kdesi v amerických lesích a začnou ho strašit... bobři, překvapivě. Co ale z komedie dělá miláčka publika, je hravá, zábavná forma, která připomene komiks, staré grotesky s Chaplinem a trochu i počítačové hry. No a to hlavní je, že v Horních Měcholupech můžeš populární hit vidět úplně zdarma. Teď už víc slyšet určitě nepotřebuješ, že ne?

Kdy a kde:
Kinobus, 23. července v cca 21:15 (začátek po setmění)
Areál SK Horní Měcholupy
na rohu ulic Hornoměcholupská – U Golfu
Horní Měcholupy
Vstupné: zdarma
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse