Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2024 v 17:31
Čas čtení 1:06
Ondřej Mrázek

Jeden z nejbrutálnějších hororů roku dostane pokračování. Staví tě do kůže sériového vraha

Jeden z nejbrutálnějších hororů roku dostane pokračování. Staví tě do kůže sériového vraha
Zdroj: IFC Films
FILMY A SERIÁLY HORORY
Uložit Uložené

Děsivý maskovaný vrah z experimentálního slasheru In A Violent Nature se vrátí v sequelu.

K odhalení došlo na Comic-Conu, kde společnosti IFC Films a Shudder oznámily, že druhý díl k jednomu z nejbrutálnějších hororů posledních let a zároveň jednomu z nejinovativnějších je v rané fázi vývoje. Během panelu s názvem „The Bold Voice of Contemporary Horror“ se dokonce na pódiu objevil i samotný maskovaný vrah Johnny, aby vyděsil publikum.

Snímek In a Violent Nature z velké části sleduje chaos, který způsobí jeden maniakální zabiják, jenž byl zjevně inspirován ikonami žánru, jako je třeba Jason Voorhees ze série Pátek třináctého. Kamera se pak celou dobu drží s postavou vraha a putuje s ním lesem, kterak hledá své další oběti, což je v rámci žánru vlastně celkem nevídané.

Chris Nash, režisér a scenárista jedničky, napíše ke dvojce scénář. Ta zatím nového režiséra nenašla, má však první oficiální plakát:

Snímek celosvětově nevydělal více než pět milionů dolarů a nejedná se tak o žádný obří hit, nicméně byl pořízen extrémně levně a tvůrci nyní věří, že se pokračování může podařit tržby klidně znásobit. 

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00
Doporučeno
Nejdůležitější horor léta. Tiché místo: Den první je citlivý příběh v blockbusterovém hávu Nejdůležitější horor léta. Tiché místo: Den první je citlivý příběh v blockbusterovém hávu 27. června 2024 v 11:00
Doporučeno
Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání 25. července 2024 v 10:31

Film se pak líbil kritikům jednoznačně více než divákům, zatímco první skupina mu na Rotten Tomatoes dává celkově pozitivní hodnocení s průměrnou známkou 6,5/10, ta druhá je o něco přísnější. Na stejném serveru má od diváků film 2,7/5, podobné hodnocení pak najdeš i na Letterboxd a na tuzemské ČSFD má film po 400 hodnoceních nějakých 50 procent. Jedná se tak spíš o podívanou pro skutečné fajnšmekry než opravdový mainstream. I to nejspíš bude chtít dvojka změnit.

Domů
Sdílet
Diskuse