Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2024 v 8:08
Čas čtení 0:53
Radoslava Juračková

Nový iPhone 16 přijde na trh v září. Slibovanou umělou inteligenci v něm ale nenajdeš

Nový iPhone 16 přijde na trh v září. Slibovanou umělou inteligenci v něm ale nenajdeš
Zdroj: Unsplash/ sarah b
TECH APPLE IPHONE
Uložit Uložené

Nový telefon sice dorazí, přelomový operační systém se však objeví později.

Nový iPhone 16 přijde na trh letos v září. I když vývojáři slíbili výrazné zastoupení umělé inteligence v systému, budete si na ni muset počkat. Ta přijde až s novým operačním systémem iOS 18.1, informuje Mashable.

Doporučeno
Temný Batman, epický Pán prstenů nebo nový Terminátor. Na co se těšit v srpnu na streamech? Temný Batman, epický Pán prstenů nebo nový Terminátor. Na co se těšit v srpnu na streamech? 31. července 2024 v 16:00
Doporučeno
Tyhle hudební pecky vyjdou v srpnu. Vévodí jim A$AP Rocky, Post Malone a Foster the People Tyhle hudební pecky vyjdou v srpnu. Vévodí jim A$AP Rocky, Post Malone a Foster the People 31. července 2024 v 8:00
Doporučeno
Romantické sci-fi s Joaquinem Phoenixem si získalo srdce mnoha lidí. Dojemný snímek míří na Netflix Romantické sci-fi s Joaquinem Phoenixem si získalo srdce mnoha lidí. Dojemný snímek míří na Netflix 29. července 2024 v 14:54

Pokud si nový operační systém nainstalujete později, můžete počítat s tím, že iPhone udělá spoustu práce za vás. Největší novinkou je, že Siri bude obsahovat GPT Chat. Můžete se tedy těšit na získávání zasvěcených informací nebo pořizování poznámek z webových stránek.

Nebudete muset ani psát, stačí iPhonu říct, co si potřebujete zapsat, a on to přidá do vašich poznámek. Právě obtížnost zavádění aktualizace zpozdila příchod AI až na iOS 18.1.

Do Česka se systém dostane ještě později

Jak ovšem dříve vysvětlil server Mobilmania.cz, ačkoliv má nový iOS být uveden na trh v říjnu letošního roku, v zemích Evropské unie nastala zásadní komplikace. Kvůli zásadám Digital Markets Act (DMA) má Apple Intelligence v EU smolík, dokud se Apple nepodvolí evropským normám pro dohled nad umělou inteligencí. AI od Applu se tak dočkáme nejdříve v příštím roce, a to jen pokud obě strany dojdou komprimisů.

Domů
Sdílet
Diskuse