Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2024 v 8:00
Čas čtení 2:54
Vojtěch Vanda

Tyhle hudební pecky vyjdou v srpnu. Vévodí jim A$AP Rocky, Post Malone a Foster the People

Tyhle hudební pecky vyjdou v srpnu. Vévodí jim A$AP Rocky, Post Malone a Foster the People
Zdroj: Peter White/Getty Images
HUDBA HUDBA RAP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Taky se roztékáš? Než se úplně uvaříme ve vlastní šťávě, čeká nás v srpnu pořádný hudební heat. Rap, indie, rap a country. A vůbec, spousta interpretů vydává nové věci. Pojď si je poslechnout!

Polo G – Hood Poet

Polo G
Zdroj: Columbia Records / Propagační materiál

Fanoušci pětadvacetiletého rodáka z Chicaga se na nové album těší tři roky, proto není divu, že první drop víkend v srpnu natěšeně vyhlížejí. Polo G na čtvrté studiové desce lákal posluchače celý minulý rok, ale přišly změny – nejenže nevyšlo, ale zároveň jej z blíže nespecifikovaných důvodů nepodpořil producent Southside. Hood Poet proto bude sólo projektem.

Doporučeno
IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž) IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž) 19. července 2024 v 14:00

Mnoho o něm nevíme, každopádně za názvem, jenž je zkratkou: „He Overcame Obstacles During Pain Or Emotional Trauma“, stojí minimálně dva singly. První opravdu oblíbenou stopou je Distraction, na níž navázal vydáním Barely Holdin’ On v den oficiálního oznámení releasu v srpnu minulého roku.

  

Jak ale bude vypadat konečný tracklist, kteří hosté podpoří vydání uceleného projektu v poslední době spící hvězdy melodického chicagského trapu a jestli půjde o hit nebo miss naplněný příběhy o kriminálních činnostech v jednom z nejnebezpečnějších měst USA, se dozvíme 2. srpna.

Foster the People – Paradise State of Mind

Foster the People
Zdroj: Atlantic Recording Corporation/Matthew Hansel/Propagační materiál

Stejné pořadové číslo v diskografii jako u Pola G má i deska kapely, která mezi chystanými projekty září opravdu silně. Čtvrté album Paradise State of Mind chystají 16. srpna k vydání Foster the People. Komu chybí americké indie z LA, bude mít hody. Jen je pravděpodobné, že bude znít trochu jinak. Tedy, možná.

Doporučeno
Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká Turista Svaťa cestuje z Brna do Austrálie po zemi. „Tálibánců jsem se nebál. Spaní většinou sháním až po setmění,“ říká 28. července 2024 v 8:00

Situace se má tak, že dnes již dvojice Mark Foster a Isom Innis přišla v roce 2021 o zakládajícího člena, bubeníka Marka Pontiuse a velice nedávno i o kytaristu, pianistu a backing vokalistu Seana Cimina. Jenže Foster the People jako tandem skončili naposledy v roce 2017, paradoxně také před releasem alba Sacred Hearts Club. Takže, kdo ví. Možná to tak prostě musí být.

O Paradise State of Mind víme akorát to, že v něm bude 11 stop včetně singlů Lost In Space připomínající jakési disco osmdesátky se zpěvným vokodérem a Take Me Back se silným funky náběhem. Těžko říct, jestli v tracklistu najdeme další Pumped Up Kicks

Post Malone – F-1 Trillion

Post Malone
Zdroj: UMG/Gonzalo Lebrija

Hungry for some country vibes? Look no further! Post Malone zažívá další velmi úspěšný rok s leading singlem na posledním albu Taylor Swift a oceněné spolupráci na country albu Beyoncé a je dost možné, že se díky načerpané inspiraci rozhodl ponořit do jednoho z nejoblíbenějších amerických žánrů od hlavy až po paty. A v červnu ohlásil nové album F-1 Trillion.

Co je pro devětadvacetiletého rodáka ze Syracuse pokoření pár historických milníků na Spotify? Ty si dává k snídani. Není divu, že se proto všichni těší na jeho v pořadí šesté studiové album jako na málokteré. Nositel ikonického roztřeseného hlasu představí posluchačům 16 + 2 nových tracků, z nichž I Had Some Help s Morganem Wallenem a Pour Me A Drink s Blakem Sheltonem moc dobře znají.

Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

Fanoušci dychtivě čekající na další prolomení hiphopových milníků ze strany Austina Richarda Posta si budou muset ještě chvíli počkat. 

A$AP Rocky – DON’T BE DUMB

A$AP ROCKY
Zdroj: American Sabotage / Propagační materiál

Na druhou stranu poctivci, kteří nezlomili hůl nad jiným newyorkským a tentokrát rapovým interpretem, budou opravdu hodně slavit, pokud se dodrží vydání v rámci posledního srpnového týdne. Jak je to dlouho, co A$AP Rocky, několikanásobný tatínek Rihanniných dětí, vydal sólovku TESTING? Skoro šest let.

Harlemský miláček nebyl úplně zticha, ale že by byl nejaktivnějším členem utišeného A$AP kolektivu, se také říct nedá. Navíc neustálé odklady nadcházející desky (v roce 2021 tvrdil, že je z 90 procent hotová), která by nakonec měla nést název DON’T BE DUMB, zapříčinily, že bez oficiálního tracklistu úplně neumíme odhadnout, co se na něm objeví. 

Doporučeno
KVÍZ: Rozumíš mladé generaci, nebo potřebuješ slovník? Otestuj si znalosti gen Z frází KVÍZ: Rozumíš mladé generaci, nebo potřebuješ slovník? Otestuj si znalosti gen Z frází 27. července 2024 v 13:00

Jediné, co z teasu víme, je to, že by desku rád nesl ve stylu ghetto love tale. Ostatně pohádka mezi ním a Rihannou je vcelku řízlá stejně tak drsnou ulicí, jako nejvyššími vrstvami lidské společnosti. Takže se těšíme.

Zedd – Telos

Zedd
Zdroj: Interscope / Propagační materiál

Čtyřiatřicetiletý rusko-německý electro house DJ je naším posledním želízkem v srpnovém rozžhaveném release období. Zedd se rozhodl trochu zabrousit směrem k antickému Řecku a svou třetí studiovkou, jejíž význam si lze filozoficky přeložit jako „konec“ nebo „význam“, nahlodat zvědavost tancechtivých nohou pod jeho pódiem.

Do médií se o novém projektu několikrát vyjádřil; naposledy to bylo v tom smyslu, že se bude jednat o „nejupřímnější a nejosobnější album, které kdy udělal“. Stopy budou zase klasicky Zeddovské, tedy tanečního rázu, nicméně odstíny těch dalších budou kombinovat různé hudební nálady a můžeme se prý těšit i na „temné tóny“.

Jedinou nápovědou je prozatím opener desky s názvem Out of Time s Beou Miller, který vcelku hezky obsahuje výše zmíněný popis. Tak se těšme, co přinese srpen!

Domů
Sdílet
Diskuse