Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2024 v 21:44
Čas čtení 1:18
Ondřej Mrázek

Pět lidí obviněno v případu smrti herce Matthewa Perryho. Policie odhalila drogové spiknutí

Pět lidí obviněno v případu smrti herce Matthewa Perryho. Policie odhalila drogové spiknutí
Zdroj: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images
OSOBNOSTI FRIENDS MATTHEW PERRY
Uložit Uložené

V souvislosti se smrtí herce Matthewa Perryho v roce 2023 bylo podle amerického státního zastupitelství obviněno pět osob.

Obvinění, která byla oznámena ve čtvrtek ráno místního času na tiskové konferenci v Los Angeles, přišla poté, co vyšetřovatelé podle svých slov odhalili tajnou síť prodejců a dodavatelů drog, kteří jsou podle nich zodpovědní za distribuci ketaminu, potenciálně smrtící drogy, která Perryho zabila.

Doporučeno
Policii došla s Tadeášem Růžičkou trpělivost. Český zápasník prý míří do vazby Policii došla s Tadeášem Růžičkou trpělivost. Český zápasník prý míří do vazby 15. srpna 2024 v 19:11

Úřady obvinily pět lidí

Mezi obviněnými jsou podle CNN dva lékaři, Perryho osobní asistentka, další blízká osoba z hercova okruhu a taky jistá Jasveen Sangha, kterou úřady označují jako „ketaminovou královnu“. Uvádí se to v tiskové zprávě úřadu amerického státního zástupce Martina Estrada.

Ten dodal, že obžalovaní využili hercových proslulých problémů se závislostí. „Věděli, že to, co dělají, je špatné,“ prohlásil doslova státní zástupce. Tři z pěti obviněných se dohodli na přiznání viny.

Doporučeno
Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“ Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“ 15. srpna 2024 v 7:00

Čtyřiapadesátiletý Perry v minulosti veřejně hovořil o svých problémech se závislostí, s níž se potýkal i během natáčení seriálu Přátelé. V době své smrti pak podstupoval infuzní terapii ketaminem kvůli úzkostem a depresím, uvedl v loňské pitevní zprávě losangeleský soudní lékař, který však v hercově krvi nalezl mnohem vyšší množství ketaminu, než by v rámci terapie bylo obvyklé.

Šokující textové zprávy

Soudní dokumenty mimo jiné odhalily komunikaci mezi obviněnými doktory Salvadorem Plasenciou a Markem Chavezem, v nichž první z nich diskutoval nákup ketaminu, který měl následně prodat „oběti MP“ – tedy Perrymu. Ve výměně Plasencia napsal: „Zajímalo by mě, kolik ten blbec zaplatí“ a „pojďme to zjistit“, uvedl The New York Times.

Perry byl nalezen mrtvý ve vířivce ve svém domě v Los Angeles v říjnu 2023. Losangeleský soudní lékař určil jako příčinu smrti „akutní účinky ketaminu“. Uvedl, že k tomu přispělo utonutí, ischemická choroba srdeční a účinky buprenorfinu, který se používá k léčbě poruch způsobených užíváním opioidů.

Doporučeno
Katy Perry vyšetřují španělské úřady. Nový klip natočila v chráněné oblasti Katy Perry vyšetřují španělské úřady. Nový klip natočila v chráněné oblasti 15. srpna 2024 v 14:31

Následná pitva zjistila v jeho krvi podobné množství ketaminu, jaké se používá při celkové anestezii. „Při vysokých hladinách ketaminu zjištěných v jeho posmrtných krevních vzorcích by hlavní smrtelné účinky byly způsobeny jak kardiovaskulární nadměrnou stimulací, tak respirační depresí,“ uvádí se v pitevní zprávě. Perryho smrt byla nejprve označena za nešťastnou náhodu, bez důkazů o cizím zavinění.

Domů
Sdílet
Diskuse