Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2024 v 16:22
Čas čtení 0:50
Karolína Uličná

Na trh přichází první skládací smartphone, který se umí změnit na tablet: Je třídílný a mnohem dražší než iPhone 16

Na trh přichází první skládací smartphone, který se umí změnit na tablet: Je třídílný a mnohem dražší než iPhone 16
Zdroj: Huawei/propagační mateirál
TECH SMARTPHONE
Uložit Uložené

Oficiálně se začne prodávat 20. září.

Čínský technologický gigant Huawei v úterý představil svůj nový chytrý telefon. Je považován za první třídílný telefon na světě vůbec. Představili ho jen několik hodin poté, co se americký konkurent Apple pochlubil 16. generací nového iPhonu.

Jak uvádí Business Today, tento strategický krok má za cíl zastínit Apple, zejména na konkurenčním čínském trhu. V elegantním červeno-zlatém designu se telefon oficiálně začne prodávat 20. září.

Doporučeno
Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší 10. září 2024 v 11:58
Huawei
Zdroj: Huawei

Nový Mate XT Ultimate Design má unikátní trojnásobně skládací displej, který umožňuje telefonu přeměnit se ze zařízení běžné velikosti na 10,2palcový tablet. Skládací mechanismus využívá flexibilních materiálů, které umožňují ohýbání obrazovky dovnitř a ven.

Počáteční cena za takový chytrý telefon začíná v přepočtu od zhruba 50 tisíc korun, informuje Huawei Central. Například model se 16GB RAM a 256 GB úložištěm bude stát přibližně 70 tisíc korun. V případě, že by lidé chtěli 1TB model, cena se vyšplhá až na 85 tisíc korun.

„Huawei byl vždy lídrem v odvětví skládacích telefonů. Toto je první trojnásobně skládací telefon na světě. Vynaložili jsme obrovské množství úsilí k řešení problémů týkajících se sériové výroby a spolehlivosti produktů,“ vyjádřil se ředitel Huawei Richard Yu na prezentaci.

Domů
Sdílet
Diskuse