Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2024 v 11:58
Čas čtení 1:30
Ondřej Mrázek

Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší

Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší
Zdroj: Apple
TECH APPLE IPHONE
Uložit Uložené

Apple letos nepředstavil tolik novinek, jak nejspíš řada lidí očekávala, soustředil se především na softwarové funkce. Tu největší změnu, příchod Apple Intelligence, Evropani bohužel nepocítí.

Včerejší každoroční event Applu, tentokrát pojmenovaný Glowtime podle záře při aktivaci Siri a nově i umělé inteligence Apple Intelligence, ve kterém společnost pravidelně odhaluje nejen nové iPhony, ale také Apple Watch, sluchátka nebo další doplňky, tentokrát nepřinesl tolik vzrušujících novinek, jako tomu bylo v minulosti. Pár věcí však za zmínku rozhodně stojí.

O tom, proč v telefonech nenajdeš slibovanou umělou inteligenci, minimálně tedy pokud žiješ na území Evropské unie, jsme psali zde.

Doporučeno
Česko pošle do boje o Oscara chválený film Vlny Jiřího Mádla Česko pošle do boje o Oscara chválený film Vlny Jiřího Mádla 10. září 2024 v 9:29
Doporučeno
Muže zatkli za vytváření falešných hudebních kapel pomocí AI. Vydělal na tom stovky milionů Muže zatkli za vytváření falešných hudebních kapel pomocí AI. Vydělal na tom stovky milionů 9. září 2024 v 17:16
Doporučeno
Prima odhalila soutěžící nové reality show. Mezi Zrádci budou Gogo i Andrea Bezděková Prima odhalila soutěžící nové reality show. Mezi Zrádci budou Gogo i Andrea Bezděková 10. září 2024 v 8:21

iPhone 16 a 16 Plus

Základní varianta telefonů bude mít výraznější barvy, o padesát procent posílené čelní sklo pomocí technologie Ceramic Shield, Action Button a samozřejmě i vyšší výkon díky čipu A18, jenž byl navržen primárně s ohledem na užívaní nové AI zvané Apple Inteligence. Díky lépe vyřešenému odvodu tepla pak vydrží při maximálním výkonu až o 30 procent déle.

Předobjednávky budou spuštěny 13. září. Prodej pak bude zahájen 20. září za cenu od 23 990 korun a za 26 990 korun u větší varianty Plus.

iPhone 16 Pro a Pro Max

Dražší verze určená pro opravdové fajnšmekry a nově už i hudební či filmové profesionály pak nabídne klasicky větší displeje o úhlopříčce 6,3 a 6,9 palce se zmenšenými okraji a rekordní výdrž baterie. Co se foťáků týče, největší posun nastal u širokoúhlého snímače, který má nově 48 Mpx. Menší model Pro letos dostává stejný 5x teleobjektiv jako varianta Max. Softwarově pak kamera poprvé nabíde možnost natáčení ve 4K a 120 FPS a to klidně i ve slow-motion. Telefon rovněž nově nabídne vylepšení nahrávání hlasu, které ocení zejména hudebníci při skládání písní.

Předobjednávky začínají 13. září ve 14 hodin. V prodeji od 20. září za cenu od 29 990 korun za menší variantu a za 35 990 korun za verzi Max.

Další novinky

Kromě telefonů pak Apple oslavil taky desetileté výročí svých Apple Watch hodinek představením nového designu s větším a jasnějším displejem, novým tělem z broušeného hliníku, o 10 procent tenčím profilem a výrazně rychlejším nabíjením. Novinkou je pak i titanová verze a k dispozici bude i Ultra verze hodinek, pro ještě elegantnější, výkonnější a odolnější styl.

Doporučeno
Arnold Schwarzenegger se projížděl Prahou na kole. Fotku s ním ulovil i Kluk s kamením Arnold Schwarzenegger se projížděl Prahou na kole. Fotku s ním ulovil i Kluk s kamením 9. září 2024 v 13:38

Co se sluchátek týče, standardní AirPods dostaly mnoho funkcí z dražších AirPods Pro 2. Ty pak nově obdrží přelomové funkce naslouchadel pro neslyšící. AirPods Max se po čtyřech letech dočkaly pouze nových barev a konektoru USB-C.

Domů
Sdílet
Diskuse