Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
24. září 2024 v 11:47
Čas čtení 0:54
Karolína Uličná

„Falešný Brad Pitt“ vylákal z žen na WhatsAppu přes 8 milionů. Uvěřily mu, že k nim chová city

„Falešný Brad Pitt“ vylákal z žen na WhatsAppu přes 8 milionů. Uvěřily mu, že k nim chová city
Zdroj: Instagram/@bradpittlookalike
ZAJÍMAVOSTI PODVODY NA INTERNETU
Uložit Uložené

Španělská policie zadržela skupinu podvodníků, kteří se vydávali za Brada Pitta a okrádali ženy o miliony.

Španělská policie v pondělí oznámila, že zadržela pět osob obviněných z podvodu, které připravily dvě ženy o 325 000 eur, tedy něco přes 8 milionů korun. Podvodníci se vydávali za amerického herce Brada Pitta. Informuje o tom TASR na základě zprávy agentury AFP.


Podezřelí kontaktovali ženy na fanouškovské stránce oscarového herce a přesvědčili je, že „mají citový vztah“, dodala španělská civilní garda ve svém prohlášení. Podvodníci pak jménem hollywoodského herce ženám navrhovali, aby investovaly peníze do různých neexistujících projektů.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by Nathan Meads (@bradpittlookalike_)

Žena z Andalusie přišla o 175 tisíc eur (4 miliony a 400 tisíc korun), další z Baskicka přišla o 150 tisíc (3 miliony a 700 tisíc korun). „Kyberzločinci prozkoumali sociální sítě obětí a vytvořili si jejich psychologický profil. Zjistili, že obě ženy jsou zranitelné osoby, kterým chybí něčí blízkost a jsou v depresi,“ uvedla policie.

Ke konverzaci s ženami podvodníci použili aplikaci WhatsApp. Oběti se domnívaly, že si píší s Bradem Pittem, který jim „slíbil romantický vztah a společnou budoucnost,“ dodali policisté.

Doporučeno
AKTUÁLNĚ: Dívku na pražském Žižkově srazila tramvaj, zůstala pod ní zaklíněná AKTUÁLNĚ: Dívku na pražském Žižkově srazila tramvaj, zůstala pod ní zaklíněná 24. září 2024 v 11:29

 Policie v Andalusii zatkla pět osob včetně pravděpodobného vůdce skupiny. V rámci zátahu prohledali pět domů a zabavili několik mobilních telefonů, kreditní karty, dva počítače a deník, do kterého byly napsány věty, které měly ženy oklamat. Policii se podařilo získat zpět 85 000 eur (2 miliony a 100 tisíc korun), které byly od žen vylákány.

Domů
Sdílet
Diskuse