Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2015 14:08
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Svět DC se nezadržitelně rozrůstá. My vám tak představíme všechny filmy do roku 2020, které Warner oznámil a uvidíme je na stříbrném plátně.

Před měsícem jsme si v trochu obšírnějším preview představili budoucí plány Marvelu v jejich filmovém odvětví nazvaném Marvel Cinematic Universe. Do konce Fáze 3, která vrcholí v roce 2019, nás čeká celkem 10 jejich projektů o nových postavách, ale i pokračování příběhů těch starších. DC se ale probudilo a zareagovalo víceméně zdařilým snímkem Man of Steel, který rozdělil filmové fanoušky na dva tábory, i když, filmoví kritici mají víceméně jasno. Problémem DC může být fakt, že nemají potřebný ekvivalent Kevina Feiga. Ten řídí všechny filmy Marvelu, dohlíží na jejich propojenost s ostatními a také figuruje při každém jako producent. DC se může nejvíce spoléhat na Davida Goyera a Zacka Snydera, scenáristy, respektive režiséra Man of Steel či nadcházejícího Batman v Superman: Dawn of Justice. Oba jsou ale kreativní tvůrci, a tak nemohou zároveň i dohlížet na 11 filmů, které DC připravuje do roku 2020. Je to tak, jen od Marvelu a DC uvidíme v průběhu 5 let více než 20 celovečeráků zaměřených na superhrdiny. Dnes si povíme právě o těch, kteří rádi vylézají z temnoty a infantilní vtipy rozhodně nejsou jejich silnou stránkou.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Batman v Superman: Dawn of Justice - 6. květen 2016 (režíruje Zack Snyder)
Bez diskuse a okolků fanoušků Marvelu, ke kterým také patřím, se momentálně bavíme o nejočekávanější superhrdinský filmu všech dob. Poprvé se totiž na stříbrném plátně potkají Batman (Ben Affleck) a Superman (Henry Cavill), dva nejznámější a snad nejikoničtější hrdinové komiksového světa. Superman zničil v Man of Steel celý Metropolis, jeho nerozvážnost způsobila úmrtí tisíců lidí a zanechala obrovské škody na majetku. Svět se ho začal bát, stejně tak se ho začal bát Batman. Rozhodne se tedy skoncovat s hrozbou, jejíž síla může vyhubit celou lidskou rasu. Batman je ve snímku psychicky zničenou osobou, je mu přes 46 let a Gotham chrání již dvě dekády. Až dosud však neměl co dočinění s ničím tak mocným a nebezpečným, jako je Man of Steel, tedy Muž z oceli. K jejich střetu logicky dojde, ale my víme, že se nakonec spojí v boji proti mnohem větší, a pro lidstvo skutečné hrozbě.

Spekuluje se o mnoha záporácích, ale nejvíce omíláným jménem je Doomsday, uměle vytvořený netvor, kterému se jednoho času podařilo zabít Supermana, ačkoli přitom sám zahynul. Vytvořit by ho měl Lex Luthor, kterého hraje mladý Jesse Eisenberg (Social Network). Až čas ale ukáže, jak to bude doopravdy a nám nezbývá, než být trpěliví a těšit se na pravděpodobně největší blockbuster příštího roku. Kromě výše zmíněných se ve filmu zahraje i Gal Gado coby Wonder Woman, Jason Momoa a jeho cameo v role Aquamana, Jeremy Irons jako Alfred, Amy Adams jako Lois Lane a mnozí další.

Suicide Squad – 5. srpen 2016 (režíruje David Ayer)

Autor takových počinů jako Training Day, Harsh Times, End of Watch či Fury (Železná srdce), souhlasil s nabídkou od Warneru (zastřešuje celovečerní projekty DC), a vrhl se na režii Suicide Squad, ambiciózní týmovky plné padouchů. Většinu členů tohoto týmu dostal do arkhamského věznice právě Batman (sám se ve snímku objeví), ale vládní zaměstnankyně Amanda Waller pár velmi nebezpečných vězňů vysvobodí, aby využila jejich schopnosti pro potřeby zákona, respektive veřejné bezpečnosti.
 
Třeba počítat s tím, že v jisté fázi se vymknou kontrole, ale také bychom pravděpodobně měli počítat i s tím, že spíše než o zloduších budeme v tomto počinu svědky antihrdinů,konajících dobro ve snaze očistit své ohyzdné duše. Nebo to prostě bude případ, kdy se zlo nadobro nezmění a nás čeká drsná, temná týmovka. Členy týmu jsou Deadshot (William Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), Enchantress (Cara Delevingne), Captain Bumerang, Deathstroke, Killer Croc, Katana, Slipknot či El Diablo. Největším lákadlem je ale bezesporu Joker v podání Jareda Leta, od kterého se očekává velmi mnoho. První trailer vypadal lépe než ten pro Batman v Superman, navíc, jde o Ayerův projekt, takže se je skutečně na co těšit.

Wonder Woman – 23. červen 2017

Režírovat měla původně Michelle McLarenem, ta však později odstoupila. Není známo, kvůli čemu, ale pravděpodobně to budou neshody se studiem o tom, jak má snímek vypadat. Nejznámější Amazonku od DC si zahraje již zmíněná Gal Gado, kterou stále někteří z nás odmítají akceptovat. Stále se neví, zda bude příběh zasazen do současnosti, nebo do minulosti. Wonder Woman ovládá amazonský styl boje, protože mezi nimi vyrůstala a nadlidské síly jí dali řečtí bohové. Má laso pravdy, které vás donutí říct všechno, co víte a také na ni v záloze čeká neviditelné letadlo.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

The Flash – 23. březen 2018 

Ezra Miller získal hlavní roli nejrychlejšího muže na planetě. Zatímco v seriálu ho hrává Grant Gustin, ve filmu to bude jinak. Seriály a filmy budou totiž v DC rozděleny, a tak se klidně můžeme dočkat dvou Batmanů, Supermanů či Lexů Luthorů. Mezi Flashovy schopnosti patří v první řadě rychlost, ale dokáže se o sebe postarat i v souboji a taktéž je inteligentní. V jistých komiksech dokonce cestoval časem. Snímek mělo na starosti duo Phil Lord - Chris Miller, snad nejvytíženější lidé v Hollywoodu. Mají za sebou oba díly Jump Street, The Lego Movie či Zataženo, občas trakaře. K Flashovi měli původně napsat první draft scénáře, produkčně budou dohlížet na Lego Cinematic Universe a také se jako kreativní mozky budou starat o animovaného Spider-Mana pro Sony, který dorazí za tři roky. Aby toho nebylo málo, režírovat budou i Star Wars Anthology spin-off, konkrétně samostatný film o mladší verzi Han Sola. Nově se ale scenáristicky,  tak režisérský o Flashe postará nezkušený nováček Seth Grahame-Smith.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Aquaman – 27. červenec 2018 (režíruje James Wan)

Každý si z něj dělá legraci, ale kdyby chtěl, dokázal by velmi seriózně zatopit jakémukoli členu Justice League. Aquamana, vládce moří, ztvární Jason Momoa (pamatovat si ho můžete jako Khala Drogu z Game of Thrones). Mezi jeho schopnosti patří super síla (ke klasickému DC hero už mu chybí jen létání), schopnost dýchat pod vodou a vydržet ve velkých tlacích a samozřejmě, kontrola nad mořem, jelikož je jeho pánem.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Shazam – 5. duben 2019

Je velmi podobný Supermanovi, nicméně, je to jen dítě, popřípadě skupina dětí, které získaly sílu od řeckých bohů. Ta se projeví až po vyslovení slova Shazam !, načež se přemění na dospělého svalovce. Ve svém vlastním filmu se postaví proti Black Adamovi, kterého ztvární Dwayne Johnson. Jde o tak trochu záporáka, ale v posledních komiksech se již za své činy chce zpovídat. Je tedy šance, že The Rocka uvidíme po boku Batmana a Supermana. Black Adam má prakticky stejné schopnosti jako Shazam, akorát je má od egyptských bohů. The Rock se nedávno vyjádřil, že bychom Shazama mohli vidět mnohem dříve, než v roce 2019.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Cyborg – 3. duben 2020

O tomto filmu se toho ví společně s Green Lantern Corps snad nejméně. Hlavní roli napůl robota a napůl člověka si střihne Ray Fisher, který hrál převážně v divadlech a pouze v jedné televizní sérii. Bude tedy zajímavé sledovat, co dokáže před opravdovou kamerou hollywoodského ranku. Cyborgova pravá identita je Victor Stone, známý a oblíbený hráč amerického fotbalu. Nehoda však měla za následek, že byl blízko smrti, ale zachránil ho jeho otec tím, že vyměnil poškozené orgány za robotické protézy. Cyborgovo tělo oplývá zbraněmi a vyspělou technologií a lá Iron Man.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Green Lantern Corps – 19. červen 2020

Původně se mluvilo o sólovce/restartu Green Lanterna, jehož DC už přineslo na stříbrné plátna v roce 2011, nicméně, jemně řečeno, šlo o podprůměrný film. Hlavní roli ztvárnil Ryan Reynolds, přičemž si sám z této komiksovky utahuje v prvním traileru pro Deadpoola. Na letošním Comic-Conu bylo odhaleno, že se dočkáme týmovky Green Lantern Corps, a tedy více Green Lanternů. Je jich tisíce, přičemž se každý stará o bezpečnost daného sektoru v galaxii. Nejznámějším strážcem ze Země je Hal Jordan, kterého měl ztvárnit Chris Pine, ale toho uvidíme po boku Wonder Woman v neznámé roli. O roli se již dlouho snaží Tyrese Gibson (Fast & Furious), a je docela reálné, že ji nakonec dostane a ztvární Johna Stewarta, dalšího držitele zázračného prstenu. Ten dává svému držiteli ultimátní moc. Dokáže vytvořit jakýkoli vzor pevné hmoty, jaký si uživatel usmyslí. Meze jsou jen v síle vůle a fantazii držitele prstenu.

 

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Batman - ? (Režíruje Ben Affleck)

Nedávno prohlásil Warner, že se dočkáme i samostatného filmu Batmana, nakonec, všichni jsme to i očekávali. Zároveň jsme však doufali, že přijde dříve než později a že si ho zrežíroval sám Affleck, který už nejednou dokázal, že režírovat skutečně umí (Argo, The Town). Stejně tak je schopným hercem, což mu ale mnozí lidé upírají kvůli Daredevilovi, jehož kvalita zdaleka neležela nejvíce na hereckých výkonech. Affleck je ale zkušený herec a podle všeho půjde i o úžasného Batmana/Bruce Waynea, jelikož se údajně promítal hrubý sestřih Batman v Superman, a vybraní lidé byli z jeho výkonu nadšeni. Warner s ním údajně plánuje celou trilogii sólovek s jeho postavou, ale zatím máme potvrzenou jen část první, na které se kromě režie a ztvárnění hlavní postavy podílí i coby scenárista.


Na scénáři přitom spolupracuje s Geoffem Johnsem, šéfem DC. Ten si už pár komiksů napsal i sám, přičemž Batsova sólovka by se měla inspirovat Batman: Earth One. Co je ještě překvapivější, je fakt, že scénář by měl být hotov do konce tohoto léta, protože si tito dva skvěle rozumějí. Kdy se dočkáme premiéry, zatím neznámo. Co ale víme, je fakt, že Warner posunul Affleckovo Live by Night (režíruje a také hraje) a Accountant (hraje hlavní postavu). Pevně ​​věřím, že Batmana vám představovat nemusím, a tak jsem vám raději přinesl zákulisní informace.

DC díky svému kolosálnímu plánu přivede do kin více než 10 komiksovek

Justice League Part One/Part Two - 12. listopad 2017/5. Duben 2019 (obě části režíruje Zack Snyder)
Jelikož mluvíme o Part One, na řadě bude i Part 2, tedy část druhá. Neumím si představit, koho by DC představilo v takové síle, aby zabral členům Justice League hned dvě (minimálně dvouhodinové) snímky. Spíše tedy počítám s tím, že oba díly přinesou jiného záporáka. Stále je ale možné, že v prvním díle nám bude představen jeden extra silný nepřítel (Darkseid), který bude jen tahat za nitky a naplno se ukáže až v části druhé. Členy týmu by měli být v té době Batman, Superman, Wonder Woman a s největší pravděpodobností i Aquaman, kompletního týmu se tak dočkáme až v Part Two. Batman, Superman a Wonder Woman totiž již v DCEU (DC Extended Universe) žijí, zatímco Cyborga, Shazama a Flashe stále čeká origin, tedy zrod postavy. Nebo že by se Flash zrodil již během událostí Batman v Superman? Nechme se překvapit. Mnohem chytřejší ohledně celkového vzhledu DCEU, obsahu budoucích filmů a záporáků budeme až po premiéře Batman v Superman: Dawn of Justice.
 
Co se týče Man of Steel 2, víme akorát to, že se ho jednou dočkáme. Nikdo z nás ale neví kdy ani kdo ho natočí, i když se mluvilo o tom, že by to mohl zvládnout George Miller, režisér skvělého Mad Maxe. Ten ale tyto dohady vyvrátil, potvrdil však, že s Warnerem jednají o něčem jiném.

Domů
Sdílet
Diskuse