Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2015 20:10
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Prosinec v kinech nebude jen o Star Wars, dočkáme se mnoha dalších úžasných filmů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

...ale i tak to je přece jen prosinec a s ním i The Force Awakens! Uvidíme však také Creeda, nového Spielberga či Malého prince.

Je to tu, vážení! Moje srdce mi jednoduše nedovolí nerozplývat se konečně při úvodu nad nejočekávanějším měsícem tohoto roku. Koneckonců, čekali jsme dlouhé tři roky od oficiálního oznámení. Někteří z nás ani nedoufali, že se toho dožijí, jiní jen trpělivě stárli a očekávali, že se to jednou stane. Již brzy se tak splní sny dětí, dospělých i starců. Star Wars sága pokračuje a poslední rok jsme tak všichni měli šanci zjistit, co to znamená pro celý svět a že Trekies se prostě mohou schovat. Ani 100. Star Trek nevyvolá takový hype a nadšení jako nový trailer pro Star Wars. To je fakt, nechci tím nikoho urazit. O SW ale o něco níže, toto je totiž článek o skoro všech prosincových premiérách, a že jich opět bude hodně. 

 1. In the Heart of the Sea/V srdci moře - 3. 12. 

Ron Howard, král biografického subžánru ještě asi stále natáčí Inferno s Tomem Hanksem, ale jeho poslední film už míří do kin. Jeho premiéra se sice přeložila o pár měsíců později, nic to však nemění nad vysokými očekáváními, i když, tentokrát ty trailery nejsou takové strhující, téma není tak atraktivní a ani herci nejsou zrovna oscaroví, i když se dočkáme Chrise Hemswortha či Toma Hollanda aka Fellas z Marvelu. Příběh hovoří o lodi, která loví velryby. Jednoho dne to však posádka přepískne a obrovský Moby Dick se jim za oběti moře bude chtít pomstít. Co asi bude následovat, už víte. Více vám řekne trailer. 


2. Vánoční Kameňák 3. 12. 
Ne každý ví, že vyjde nový Kameňák. Kdo ano, ten na to do kina pravděpodobně i půjde. Já doufám, že ne. S kolegou jsme se totiž vsadili, že na Star Wars půjde více lidí, takže mě prosím podržte. O tomto filmu se toho napsat hodně nedá. A vlastně ani netřeba. Bude to prostě Kameňák, možná lepší, možná horší než naposledy. Kdoví. My to nezjistíme. Vlastně ani nevíme, jaká byla čtyřka. 

3. Bridge of Spies/Most špionů - 3. 12. 
Nejdůležitější věc? Most špionů je chválen i v zahraničí. Novinka Stevena Spielberga tedy jistě potěší a hovoří se o fakt slušném kinozážitku. Hanks je ve formě, Spielberg se nakopl a vojenský žánr jim prostě svědčí. I když zde spíše půjde o thriller z prostředí studené války. Scénář psali bratři Coenové, o hudbu se postaral Thomas Newman a děj mluví o pravdivém příběhu Jamese Donovana (Tom Hanks), který má za úkol vyjednat výměnu amerického pilota za ruského špiona mezi oběma zeměmi. 

4. Malý princ - 3. 12

Jelikož jsem jen včera psal článek věnující se novému traileru, budu stručný. Klasická pohádka od Antoine de Saint-Exupéryho se dočká dalšího zpracování, tentokrát pomocí animované 3D technologie a stop-motion. Ohlasy ze zahraničí byly pozitivní, stejně jako recenze, které chválí hlavně stop-motion sekvence. Trailery jsou nádherné a dojemné, takže doufám, že mě to citově alespoň trochu vtáhne. Knihu jsem totiž nečetl. Pro stejných jako já zde máme synopsi: Ta mluví o mladém děvčátku, které chce její matka připravit na život dospělé ženy možná až příliš brzy. Její plány ale naruší dobrosrdečný, i když možná trochu svébytný starší soused. Ten jí ukáže svět plný dobrodružství, naděje a lásky, svět, jaký mu před časem ukázal Malý princ. Holčičce opět funguje dětská fantazie a uvědomuje si, že některé věci se dají vidět pouze srdcem, ne očima.


5. Room - 10. 12. 
Pro ty, jež nezajímají výbuchy, nebo mají chuť na něco komornějšího, je tu drama Room. Příběh nás zavede do světa, který v případě 5letého Jacka (Jacob Tremblay) a jeho milující matky (Brie Larson) představuje jediný pokoj. Alespoň to celou dobu tvrdí matka svému synovi, kterého chce ochránit za každou cenu. Vymyslí si tedy příběh o tom, jak je celý svět uzavřen jen v jedné místnosti, pomáhá chlapci (celou dobu jsem si myslel, že jde o holčičku) s fantazií a ten si tak buduje vlastní svět v pár metrů velké místnosti. S chlapcem ale roste i jeho zvědavost, a tak je konfrontace s realitou nevyhnutelná.

6. Star Wars: The Force Awakens/S9la se probouzí - 17. 12. 
Tramtadadá. Až bude čtvrtek sedmnáctého, asi se rozbrečím štěstím už při probuzení. V tento den je totiž oficiálně povoleno plakat všem mužům. O filmu víte už všechno podstatné i méně podstatné, připravili jsme si pro vás coverage, jaký nemá Blesk ani o všech českých skandálech, takže vám neušlo skutečně nic. Tedy, až na posledních 11 TV spotů, které jsme se rozhodli nešířit, protože jsou plné neviděných záběrů a my chceme, abyste si to pořádně vychutnali až v kinech. Mluví se o lámání všech možných rekordů a čísel, a já jen pevně doufám, že to tak i dopadne. Pokud si chcete zopakovat nějaké informace, klikejte sem a vyberte si článek podle uvážení. Mně už jen zbývá připomenout, že k dispozici bude jak 2D, tak i 3D a kromě českého dabingu samozřejmě i ten původní. Teď už jen doufat, že na předpremiéře uslyšíme angličtinu, jinak se kinosál promění na hromadný harakiri obřad.


7. Sleeping With Other People/Milenci těch druhých - 17. 12.
Dát jakýkoli film do programu ve stejný den jako Star Wars je sebevražda, ale budiž (a to to pochopil i Kameňák). Jason Sudeikis a Alison Brie se nám v nové komedii představí jako závisláci na sexu, kteří nejsou schopni udržet si zdravý vztah s jinou osobou. Mají takové osoby vůbec šanci na lásku? Po „jednorázovce“ na vysoké se Lainey (Brie) a Jake (Sudeikis) setkávají o 12 let později v New Yorku a zjišťují, že oba mají stejný problém. Navzdory vzájemné přitažlivosti se rozhodnou zůstat přáteli a držet věci v platonické rovině.

8. Perfektní den - 31. 12
Jde o španělské drama režiséra jménem Fernando León de Aranoa (Amador, Princezny), v němž si zahraje Benicio Del Toro. Sám jsem o tomto filmu neslyšel, ale kde hraje Benicio, to prostě nemůže dopadnout špatně. Děj mluví o skupince humanitárních pracovníků, kteří pomáhají při řešení vyhrocené krizové situace ve válečné oblasti. 

9. Point Break/Bod zlomu - 31. 12

Remake slavné akční záležitosti od Kathryn Bigelow s Keanu Reevesem a Patrickem Swayzem je kupodivu docela atraktivní, tedy, alespoň pokud se bavíme o trailerech. Určitě to nebude mít kouzlo originálu, do kterého se pustili i Mythbusters, ale zdá se, že nepůjde o remake kopírující celý film a my se tak můžeme dočkat adrenalinové zábavy na úrovni. 


10. Creed - 31. 12.
Spin-off Rockyho se Silvestrem Stallone a Michaelem B. Jordanem, který hraje syna Adonise Creeda, Rockyho velkého přítele, který kvůli ringu přišel o život, byl stažen z kinodistribuce jak pro Česko, tak i Slovensko. Alespoň tak to vypadá, protože nefigiruje ani na ČSFD ani v programech kin. Netuším, co se stalo, ani zda jde o oficiální informaci, ale vypadá to tak, že si v kinech v prosinci Creeda neprohlédneme, alespoň zatím ne. Stále se však může v kinech ukázat, nakonec, nebylo to tak dávno, kdy se to podařilo Straight Outta Compton. Recenze ze zahraničí jsou ale plné chvály, takže se můžeme těšit tak či tak. 


Toto byla desítka nejzajímavějších filmů, které budeme moci vidět v prosinci v kinech. Premiéru ale bude mít i pohádka Sněhová královna 2, hororová komedie Krampus nebo české komedie Vojtěch a Padesátka. Na co kromě Star Wars zajdete? 

Domů
Sdílet
Diskuse