Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2015 12:32
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Daniel Michalík

Edge of Tomorrow 2 potvrzeno! Režisér mluví také o pokračování nového Mission: Impossible

FILMY A SERIÁLY TOM CRUISE
Uložit Uložené

Christopher McQuarrie, scénárista filmových pecek jako Edge Of Tomorrow nebo Mission Impossible 5, nabídl rozhovor a vypráví o plánech do budoucna.

Chris McQuarrie - jeho jméno bylo pro velkou část lidí ještě před pár lety neznámé, ale situace se změnila poté, co napsal skvělý scénář pro již zmíněné filmy - Edge Of Tomorrow (2014) a Mission: Impossible - Rogue Nation (2015). Je třeba uznat, že oba snímky jsou vysoko nad průměrem a každý běžný divák o nich určitě slyšel. Druhý zmíněný film právě vstupuje do prodeje a společně s jeho promocí se v interview pro stránky collider.com Chris vyjádřil, jaké to bylo pracovat na svém prvním Mission Impossible, co plánuje pro další, v pořadí již šestý díl, který sám zrežíroval, a jaké má plány do budoucna. Pojďme se tedy podívat na to, co nám prozradil.
 
Nejprve vám chci pogratulovat k fantastickému Rogue Nation. Jedna z věcí, o kterých lidé nevědí nebo již na ně zapomněli je fakt, že jste všichni pracovali pod obrovským tlakem, abyste stihli film dovést do kin na čas, tedy již v létě, i když jste měli původní datum premiéry v zimě. Mělo být něco vystřiženo nebo změněno kvůli tomuto datumovému posunu?
McQuarrie: Ne, nic se tím nezměnilo. Upřímně, situaci, ve které jsme byli, to nezměnilo vůbec, protože jsme pod enormním tlakem byli od začátku a čas nás neuvěřitelně tlačil.
 
Zde by bylo asi vhodné poznamenat, ať nám někdo pak vysvětlí tuto scénu. Obrázek z ní byl uvolněn oficiálně na začátku promo kampaně, ale neseděla do žádné z částí filmu.

Edge of Tomorrow 2 potvrzeno! Režisér mluví také o pokračování nového Mission: Impossible

Člověk se při tvorbě každého filmu naučí o sobě více nebo si zlepšuje zkušenosti. Co takového jste se naučil při pracování s Rogue Nation, což by vám mohlo pomoci při dalších projektech? Řekněme, že při dalším Mission: Impossible nebo jiných snímcích.

McQuarrie: Začít s dokončeným scénářem.. Vždyť víte, jak jsem již řekl, šli jsme do toho s malým množstvím času a dokonce jsme pracovali na samotném příběhu ještě i během prvního období natáčení. Tímto jsme nabrali hodně zkušeností. I když, nemyslím si, že bychom dokázali přijít s některými konkrétními nápady, kdybychom si jen někam sedli ještě před samotným natáčením a pracovali na tom mnohem víc. Ale zapomeňte na to. Důležité je, že předem připravený plán nemusí být vždy zaručením úspěchu a chaos zaručením selhání. To je lekce, kterou jsem se naučil. V žádném případě nesmíte zpanikařit a i když se vyskytne problém, musíte pracovat naplno každý den. Nikdy netřeba brát film na lehkou váhu.

Doporučeno
Tom Cruise potřebuje další Mission: Impossible. Potřebujeme ho i my? Tom Cruise potřebuje další Mission: Impossible. Potřebujeme ho i my? 13. července 2023 12:00

Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že jedním z největších překvapení byla Rebecca Ferguson a její neskutečný herecký výkon. Samozřejmě, i akce, kterou předvedla. Kdy jste si poprvé uvědomili, že ona je ta pravá pro tento film?

McQuarrie: Když jsme viděli s Tomem Cruisem nahrávku, kde byla, pocítili jsme to. Bylo to sice už dost pozdě ve stadiu příprav, ale v poslední den jsme se museli rozhodnout a nakonec jsme si zvolili právě ji. A všechno, co se událo poté, nám jen potvrzovalo, že jsme se rozhodli správně. Byla prostě úžasná.

Nedávno se mluvilo o tom, že se vrátí v dalším pokračování. Můžete nám to potvrdit?

McQuarrie: Nic ještě není potvrzeno. Jen teď nedávno jsem začal psát scénář a na něm budu ještě nějaký čas pracovat. S nikým kromě Toma jsem se o tomto nebavil. Určitě bych byl rád, kdyby se do série vrátila. Výborně se s ní pracovalo.

Edge of Tomorrow 2 potvrzeno! Režisér mluví také o pokračování nového Mission: Impossible

Jedna z věcí, které jsou vždy výzvou při velkých filmech jako Mission: Impossible, je fakt, že je třeba přijít s novými nápady na scény a sety, které diváci ještě nikdy předtím neviděli. Samozřejmě, viděli jsme, jak jste v úvodní sekvencí přišli s pořádnou scénou. Řekněte nám trochu více o typech triků, protože lidé viděli již mnoho podobných věcí a něco o tom, co v souvislosti s nimi chystáte pro šestý film.

McQuarrie: No, největší výzva není přijít s novým trikem, ale spíše designem scény, aby vypadala co nejrealističtěji pro diváka. A také si musíte v hlavě vybavit myšlenku: „Jak tohle zakomponovat do propagace filmu?“ Některé scény z filmů se divákům ukážou pětsetkrát předtím, než film přijde do kin. Je třeba si tedy rozmyslet, co divákům ukázat a co ne, a pro reklamu vyhradit jen to, co uznáme za vhodné. Například v případě M: I - 5 se nemluvilo vůbec o podvodní scéně, a to hlavně proto, že nebyla dokončena skoro až do dne premiéry. Nejsložitější pro mě je vědět, co je třeba uchovat jako tajemství do momentu, kdy se na film diváci podívají. Chci je vidět překvapené.

Doporučeno
Lukáš pracoval s Tomem Cruisem na Mission: Impossible 7. „Každý v jeho týmu musí makat na 110 %,“ říká kaskadér (Rozhovor) Lukáš pracoval s Tomem Cruisem na Mission: Impossible 7. „Každý v jeho týmu musí makat na 110 %,“ říká kaskadér (Rozhovor) 11. července 2023 7:00

Chtěl bych se na chvíli vrátit zpět. Určitě jste to slyšel od dalších filmových maniaků, ale velmi se mi líbil Edge Of Tomorrow a hodně se šeptalo o jeho pokračování, tedy sequelu, i když to byly jen fámy. Tom o něčem takovém hovořil. Myslíte si, že to je jeden z typu filmů, kde máme šanci vidět sequel nebo něco podobného, nebo se k tomu už nikdo nevrátí?

McQuarrie: Na sequel už máme nápady a pracuji na něm.

Opravdu?
McQuarrie: Ano.

 

Edge of Tomorrow 2 potvrzeno! Režisér mluví také o pokračování nového Mission: Impossible

Jde o něco seriózního nebo alespoň jen napsaného, nebo to je jen pár nápadů, o kterých jste diskutovali?

McQuarrie: Nevím, co k tomu povědět, ale naznačím jen, že se něco chystá.

Musím říct, že doufám, že se pokračování dočkáme. Dostáváme se tedy k mé poslední otázce. Velmi mě něco zajímá. Trochu jste narážel na Mission: Impossible 6, na kterém momentálně pracujete. Co můžete prozradit lidem? Co si myslíte o pokračování a zda v něčem konkrétním zvednete laťku ještě výše, nebo se na druhou stranu bude více pracovat s postavami?

McQuarrie: Podívejte, vždy se musíme snažit o zvednutí laťky. A na jednu konkrétní scénu už máme perfektní nápad a velmi, velmi se na ni těším. Bude neskutečně náročná na exekuci, a hlavně proto se nemůžeme dočkat. Máte se na co těšit!

A co vy? Co si myslíte o pokračování Edge Of Tomorrow a M: I - 5?

Domů
Sdílet
Diskuse