Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2015 19:53
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dočkáme se celkově sedmi komiksových filmů, z nichž každý je vysoce očekávaný.

Pomalu to představování nového filmového a seriálového roku máme za sebou. Psali jsme o nejočekávanějších filmech ve dvou částech (zde a zde), hororech, no a čekají nás i animáky. Dnes se budeme ale věnovat komiksovým filmům, protože jsme se rozhodli je vyškrtnout z 50 nejočekávanějších projektů příštího roku, aby se do seznamu vešlo více originálních snímků. Celkově se dočkáme 7 celovečeráků založených na komiksech od studii Fox, Marvel a DC/Warner. Pokud se chcete o jednotlivých projektech dozvědět více, klikejte na prokliky v názvu.

1. Deadpool - 12. únor (Fox)

O této nevymáchané hubě jsme psali nedávno, kdy dorazil další necenzurovaný a skvělý trailer. Díky našim článkům už víte vše potřebné, včetně detailů o postavách. Už za dva měsíce dorazí do kin první Rková komiksovka ze sdíleného univerza. Deadpool bude nesmírně vtipný, brutální, násilný a nevhodný pro děti. Bude to úplně jiný typ komiksovky, než jaké nám dosud Fox či Marvel servírovali. Stačí si prohlédnout trailer a pochopíte, jak to myslím. Pokud vám sedí tento styl, určitě zajděte do kina, myslíme, že se tam spolu náramně pobavíme. Ryan Reynolds je totiž dokonalým hercem pro Deadpoola.

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů


2. Batman v Superman: Dawn of Justice - 25. březen (DCEU)

Nejočekávanější komiksovka vůbec? Možná, nakonec, jde o střet dvou nejznámějších superhrdinů poprvé na stříbrném plátně. Otázkou ale je, jestli už hype tak trochu neopadnul. Část ze souboje nám již byla odhalena, vážný tón, kterým se má snímek nést, se už podlomil posledním trailerem a taktéž i opadlo napětí, které teasery a vlastně všemi možnými záběry tak trpělivě budovali. Už teď byl odhalen hlavní záporák a také to, že všechno nakonec mezi Supermanem a Batsem dobře dopadne. Jakoby ten poslední trailer všechno jen pokazil. Stále však půjde o blockbuster gigantických rozměrů s více zajímavý postavami, z nichž některé si užívají svůj debut na stříbrném plátně. No a stále musíme zjistit, jestli je ten Affleck jako Wayne/Batman skutečně tak dobrý. Říká se, že ano a Warner na něm plánuje postavit celou trilogii o Batmanovi, tuším ale, že čekají na ohlasy diváků.

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů


3. Captain America: Civil War - 6. květen (MCU)

Jen před pár dny vyšel článek o novinkách z MCU, kde se výrazně věnujeme i Civil War, takže pokud se chcete dozvědět ještě více, klikejte sem. Jeden z nejlepších komiksů od Marvelu, Civil War, se konečně dočká filmového zpracování, které nemohl natočit nikdo vhodnější, než režisérské duo bratří Russovců, kteří se postarali i o Winter Soldier. Nebudou to Avengers, ale nebude to ani typický Captain America. Přátelství se ohnou, lidé budou umírat a celý svět za to bude vinit Avengery, kteří již bez kontroly prostě dál existovat nemohou. Čeká nás tedy velkolepý souboj ideologií, ale i přátel. Už teď ale víme, že se dočkáme i klasických záporáků. Pokud by to někomu nestačilo, může se ještě těšit na premiéry Black Panthera a Spider-Mana.

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů

4. X-Men: Apocalypse - 27. květen (Fox)

Pokud čtete naše články, víte, že X-Meni jsou prostě naše srdcovka a z komiksových/sci-fi filmů na ně nedáme dopustit. Duchovní otec filmových X-Menů, Bryan Singer, slibuje skutečný blockbuster, největší snímek X-Menů dosud a ohromnou destrukci. Nakonec, na scénu přichází Apocalypse, téměř nezničitelný a nesmrtelný první mutant, který najde pomoc i v řadách známých či zcela nových postav. Těšit se můžeme na mladou Jean Grey, Cyclopse, Nightcrawlera, Storm, Angela/Archangela, Magneta s psychickými problémy a mnoho dalšího, včetně camea od Hugha Jackmana coby Wolverina (doufáme). Potenciál je obrovský, už to jen dotáhnout do úspěšného konce. Pokud to vyjde, můžeme se těšit na další tímovky. Fox toho chystá hodně, ale o tom jindy.

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů

5. Suicide Squad - 5. srpen (DCEU)

David Ayer coby režisér přinese do kin tak trochu neobvyklou komiksovku. Příběh je zaměřen na skupinku záporných hrdinů, respektive záporáků jako takových, jež najme vláda, aby pro ně dělali špinavou práci. V Suicide Squad navíc uvidíme i nového Jokera v podání Jareda Leta či sexy Margot Robbie jako Harley Quinn. První trailer skvěle navnadil na návštěvu kina, a to dorazil necelý rok před premiérou, takže toho materiálu tam bude skutečně hodně. Očekávat můžeme velkou destrukci, množství zajímavých dialogů a hlavně scény s Jokerem, na kterého se těšíme snad víc než na samotný film.

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů

6. Gambit - 7. říjen (Fox)

Channing Tatum nahradí Taylora Kitsche a oblékne se do róby známého anti-hrdiny, který nepatří k X-Menům, rozhodně ale neplodí světu zlo. Mezi jeho schopnosti patří perfektní ovládání bojových schopností či možnost vytvářet kynetickou energii a nabíjet pomocí ní libovolné předměty. On si vybral karty, které se v jeho rukou stávají doslova výbušnými a smrtícími. Po odchodu režiséra Ruperta Wyatta (Rise of the Planet of the Apes) se dlouho spekulovalo, kdo ho nahradí. Nakonec tato úloha připadla Dougu Limanovi (Edge of Tomorrow, Pan a paní Smithovi, Agent bez minulosti). Snímek by se měl začít natáčet na jaře, a tak si nejsme jisti, zda se stihne plánovaná premiéra. Má ale jít o zábavný film.

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů

7. Doctor Strange - 4. listopad (MCU)
Benedict Cumberbatch spolu s opravdu nadaným a úspěšným hereckým osazenstvem snímky Doctor Strange, který otevře pro MCU dveře do magické části univerza Marvelu. Zatím neznáme podrobnosti ani oficiální jméno záporáka, ale pravděpodobně jím bude Baron Mord. Pod režijní rukou Scotta Dericksona se podíváme na to, jak se tato postava v MCU zrodí. Strange je chirurg, který při autonehodě přijde o své ruce, respektive o možnost operovat. Vydá se tedy do hor hledat pomoc, najde tam ale cosi úplně jiného. Strange je členem Avengers, takže se můžeme těšit na dialogy dvou Sherlocků. Díky Marvele!

Rok 2016 ve znamení velkolepých komiksových filmů a superhrdinských soubojů

Myslím, že základní informace již máte, no a pokud ne, stačí klikat na prokliky v názvu filmů, kde si můžete vybrat jednotlivé články a zjistit tak vše důležité. V únoru budeme mít šanci udělat z Deadpoola nejvýdělečnější Rkový film vůbec. Čím lepší tržby zaznamená Fox letos, tím jednodušeji se budou připravovat další sequely či zcela nové filmy. Marvel a DC jen tak ale nepřestanou, o jejich snímky se bát rozhodnete nemusíte. A pokud jste otvírali článek nebo četli celé preview na příští rok jen proto, abyste do komentářů napsali, jak jsou komiksovky hloupé, pro děti a o ničem, tak máte asi množství volného času.
 
Na nový rok můžete očekávat další trailer pro Suicide Squad, následně již během pár týdnů budeme psát o premiérách BvS a Deadpoola, takže se můžete připravit na další komiksové články, od kterých jsme i my v redakci měli jistý čas volno. V komentářích nám můžete dát vědět, proč se na daný film těšíte nejvíce, hlasovat za svého favorita pak můžete v anketě. Chcete-li o komiksovkách diskutovat, respektive máte nějaké vlastní teorie nebo vám je něco nejasné, klikejte sem, kde vám vaše dotazy zodpovíme.

Domů
Sdílet
Diskuse