Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2016 19:01
Čas čtení 0:00
call_me_andy

Kolik stojí přístup k údajům z Apple ID? Hackeři nabízí Applu 20 000 euro!

TECH
Uložit Uložené

Skupina hackerů je v koncích. Za přístup do systému Apple nabízí i €20 000

Hackeři chtějí prolomit bezpečností systémy tak moc, že začali dokonce samotným zaměstnancům Apple nabízet peníze výměnou za přístup k systému Apple ID, který tvoří bezpečností překážku pro případného zloděje vašeho telefonu, protože bez svojí identifikace pomocí e-mailu a hesla mobilní zařízení prakticky nemůžete používat. Tudíž jestli se k přístroji dostane hacker, vždy se zasekne na kroku vyplnění údajů, jenž nejde nějak obejít či přeskočit.

Kolik stojí přístup k údajům z Apple ID? Hackeři nabízí Applu 20 000 euro!

Případ byl dle serveru Business Insider zaznamenán v sídle firmy Apple v Irsku. Nejmenovaný zaměstnanec prohlásil, že se mnoho lidí snaží dostat k vnitřním informacím jablečné společnosti a jsou za to ochotni nabízet nemalé částky:

"Byl byste překvapen, kolik lidí se z nás snaží dostat informace. Denně dostáváme e-maily, které nabízející tisíce euro, odměnou přístup do Apple systému. Klidně bych mohl prodat můj Apple ID login za 20 000 euro. A to bez problémů hned zítra. Až takhle se hackeři snaží."

Žádný z tázaných zaměstnanců nedokázal sdělit serveru Business Insider, po čem vlastně hackeři pátrají. Jestli je to snaha obejít přístupy do mobilních zařízení, či se dostat do interního systému Apple a mít tak na dosah miliony dat o uživatelích jablečných zařízení, včetně čísel jejich kreditních karet. Je také možné, že se chtějí dostat ke strategickým firemním datům, která si jablečná společnost chrání jako oko v hlavě. 

Kolik stojí přístup k údajům z Apple ID? Hackeři nabízí Applu 20 000 euro!

Apple si je chrání dokonce tak moc, že zaměstnanci v rozhovoru uvedli, že ani pro ně samotné často není možné získat přístup do systému, jestliže pracují na dálku. Například v irské centrále to funguje tak, že musíte mít speciální kódovanou kartu, už jenom pro přístup do budovy. 

Uvidíme, jestli věrnost značce zaměstnancům vydrží, či se hackeři dostanou k tomu, oč si žádají. 

Domů
Sdílet
Diskuse