Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2016 14:21
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Samsung plánuje velkou revoluci. V příštím roce představí první smartphone, který lze složit jako papír

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Netradiční mobilní zařízení s 5 i 7palcovým displejem by mělo spatřit světlo světa už v roce 2017.

To, že jihokorejský gigant chystá něco, s čím opět dokáže, že patří mezi nejlepší inovátory v mobilním průmyslu, jsme už slyšeli před několika měsíci. Od té doby však bylo kolem skládacích displejů a jim přizpůsobených konstrukcí už víceméně ticho. Korejská média to ale v těchto dnech konečně napravila, protože přišla s celkem důvěryhodnou informací, dle níž jsou unikátní smartphony a tablety téměř za dveřmi. Po odstartování výroby zobrazovacích panelů má přijít na řadu i montáž komplexních mobilních zařízení, která by mohla přijít na pulty obchodů už v průběhu budoucího roku. Samsung chce totiž prorazit dříve, než se to podaří konkurenci, včetně LG. A proto začíná náročný vývoj přinášet první pořádnou úrodu.

Samsung plánuje velkou revoluci. V příštím roce představí první smartphone, který lze složit jako papír
Zdroj: cdn0.dailydot.com

Jak jsme se dle blíže nespecifikovaných zdrojů dozvěděli, inženýři a odborníci výrobce sestrojili koncept 7palcového tabletu s téměř dokončeným vzhledem. Pokud ho zlomíme ve středu displeje, během několika sekund se fyzicky i softwarově přetransformuje do zhruba 5palcového smartphonu. Produkci speciálních OLED panelů, které něco takového umožní, má Samsung spustit někdy v druhé polovině roku 2016, píše web ETnews. Nejčerstvější prototyp údajně potřebuje doladit ještě několik posledních detailů a až poté bude připraven na trh. Jeho konstrukční kapacity poskytnou uživateli dvě zařízení v jednom. Pokud je momentálně na cestách a nemá dostatek místa, přijde mu vhod kompaktnější rozměry. Na kávě si pro změnu může rozložit a aktivovat tablet, čímž získá o dva palce větší úhlopříčku pro pohodlnější čtení knihy nebo webového obsahu.

Moderní éra smartphonů

Skládací zařízení odstartují nový, praktičtější způsob provedení chytrých telefonů, podobně, jako to dokázal model Galaxy S6 edge s mírně zaoblených Super AMOLED displejem nebo první Galaxy Note s chytrým perem S Pen, z čehož časem vzešly obrovské phablety v dnešní podobě. A i když neexistuje příliš velká pravděpodobnost, že by takovéto flexibilní možnosti premiérově nabízela už nadcházející generace Galaxy S8, minimálně jednoho unikátního smartphonu z modelové řady Galaxy se v roce 2017 zřejmě přeci jen dočkáme. Půjde však o úplně novou kategorii, nakolik nic podobného v současnosti neseženeme. Pokud jsou ale plány společnosti Samsung alespoň z části pravdivé, už brzy bychom se mohli o skládací novince dozvědět i něco konkrétnějšího. Zatím nám pro vytvoření představy musí stačit dostupné obrázky nebo videa s koncepty.

Domů
Sdílet
Diskuse