Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2016 10:45
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Zachrání kontroverzní design nové Octavie sportovní verze? RS by mohla vypadat takto, časem dostane až 280 koní!

TECH
Uložit Uložené

Octavia RS nebude vypadat na míle odlišně od následujícího renderu.

Škoda se před pár dny postarala o statečný rozruch, když krátce po autosalonu v Paříži ukázala novou podobu současné Octavie. Její třetí generace totiž dostala v polovině svého životního cyklu avizovaný facelift, no a ten prakticky stále ve velkém polarizuje společnost. Důvodem jsou přední partie, které dostaly, podle očekávání, vertikálně rozdělené světlomety, jak však ukazují první oficiální fotky, široká veřejnost je znechucena víceméně opodstatněně. Tedy, to, zda toto řešení vypadá špatně, záleží na každého osobních sympatií, pravdou ale je, že rozhodně nepadne už na první pohled do oka každému. Tak či onak, a i přesto, že prakticky ve všech anketách nový vzhled hodnotí okolí více negativně než pozitivně, musíme se s ním smířit. Už začátkem příštího roku modernizované Octavie ovládnou i naše cesty a otázkou už je jen to, zda se jim bude nadále dařit tak jako dosud.

Momentálně čekáme ještě na omlazení zbytku verzí, protože zatím jsme poznali jen klasický sedan liftback a kombi. Samozřejmě, velká pozornost se obrací na vrcholnou verzi RS, tedy na to, do jaké míry se změní. Je jasné, že i ona dostane dělená světla, uvidíme však, zda Škoda přistoupí na radikální změnu v případě předního nárazníku, který by se mohl postarat o citelné zatraktivnění vzhledu. Možnou podobu ukazuje již v této době více počítačových virtuózů včetně maďarského grafika, který naznačuje, jak by Octavia RS mohla vypadat. Pravdou je, že jde jen o dohady a vize, ale jak je tomu již zvykem, RS bude přece jen vizuálně zajímavější a krásnější, za což může agresivnější nárazník, větší kola či černé detaily. Zda si opravdu i po faceliftu ponechá verze RS totožné nárazníky, je málo pravděpodobné, i s nimi ale vypadá oktávka stále dobře. Snad nejočekávanější informací je ale počet koní pod kapotou. Je jasné, že i nadále bude na výběr mezi 2litrovým naftovým i benzínovým agregátem, minimálně ten druhý jmenovaný však dostane jistou porci síly navíc. Žádné oficiální zprávy zatím nemáme, podle posledních zákulisních informací se však již zanedlouho dočkáme verze RS245, což značí, že motor 2.0 TSI dostane 245 koní. To by ale nemělo být poslední slovo, neboť ještě krátce před faceliftem klasického provedení se z řad Škodovky dostaly zvěsti o tom, že dříve či později přijde Octavia RS s výkonem až 280 koní, čímž by se Octavia (skoro) dotáhla na Leon Cupra. Zda se tak opravdu stane, zjistíme později, údajně ale ano.

Zachrání kontroverzní design nové Octavie sportovní verze? RS by mohla vypadat takto, časem dostane až 280 koní!
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Zachrání kontroverzní design nové Octavie sportovní verze? RS by mohla vypadat takto, časem dostane až 280 koní!
Zdroj: xtomi.blogspot.sk
Domů
Sdílet
Diskuse