Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2016 11:39
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Z kanadské mincovny vynesl zlato za 4,5 milionu korun ve vlastním zadku. Vynalézavý pracovník nakonec poputuje do vězení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

A nepřišli mu na to celé měsíce.

Dlouholetý pracovník Kanadské královské mincovny (Canadian Royal Mint) si v průběhu let našel zajímavý způsob, jak se obohatit. Zaměstnanec Leston Lawrence pracoval se zlatem od roku 2008 a během prvotních let s ním nebyly žádné problémy, jenže ty nastaly koncem roku 2014, kdy Leston poprvé vycházel z mincovny a rozezvučel detektor kovu. Strážníci ho samozřejmě prohledali, ale protože Lestona znali a na jeho těle nenašli nic, co by mohlo napovědět, že pracovník z mincovny vynáší drahé kovy, pustili ho domů. Stejná situace, kdy Lestona označil detektor kovů pak nastala 28krát a možná by to takto pokračovalo i nadále, kdyby se zlato nenašlo doslova v mužově pozadí.
 
Leston pracoval na pozici, ve které zlato roztavit, kontroloval a zajišťoval jeho kvalitu, jenže místo toho, aby ho pak vrátil zpět, si ho nacpal do kapsy a nenápadně odnesl do své skříňky. Právě v ní se našla vazelína a latexové rukavice sloužící k tomu, aby si Leston mohl zlaté mince jednoduše umístit tam, kde přirozeně nepatřily. V zadku je pak přenesl přes detektor kovu a doma dále rozprodával, čímž vydělal v přepočtu téměř 4,5 milionu korun. Vynalézavý pracovník nyní čeká na pravomocný rozsudek a hrozí mu přitom několik let vězení.

Domů
Sdílet
Diskuse