Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2016 v 9:54
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Indonéský cirkus, ve kterém jsou delfíni nuceni přeskakovat skrz hořící obruče. Mnozí z nich kvůli špatnému zacházení umírají

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na internetu se objevily otřesné záběry.

Aktivisté neustále bojují proti tomu, jak se zachází se zvířaty v cirkusech po celém světě, ale nejnovější záběry z daleké Indonésie posouvají úroveň týrání ještě o něco výše. Delfíni jsou nuceny v kočovném cirkuse dělat triky, o jakých by v životě ani jen neměli tušit a nejhorším z nich je ten, při kterém musí přeskakovat skrze ohnivé obruče. Zneužíváná zvířata se kromě obručí setkávají i s basketbalovými míči, a pokud své triky nezvládnou, nebo se jen spletou, už si od pracovníků cirkusu vyslouží pokárání. Nejsmutnější na celém příběhu trpících delfínů je závěr celého představení, po kterém jsou pomocí plachty vyjmuti z bazénu a umístěni do miniaturních bazénků připravených na převoz.

V indonéském kočovném cirkuse však netrpí jen delfíni, ale svým peklem si procházejí i medvědi a další zvířata, protože jejich životní prostor je skutečně minimální a dostávají jen tolik stravy, aby přežili. Na internetu vyvolaly záběry z cirkusu pohoršení a lidé chtějí díky společné iniciativě dosáhnout zrušení cirkusu a vypuštění zvířat zpět do divočiny, odkud měla být dokonce ilegální unesena, takže provozovatelé cirkusu ani nemají žádné oficiální povolení na jejich show. Není divu, že při takovém zacházení mnoho zvířat zahyne, a tak věříme, že se postupem času bude počet podobných cirkusů jen a jen snižovat, protože zvířata lze pozorovat mnohem lepšími způsoby.

Domů
Sdílet
Diskuse