Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2016 19:01
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Přemýšlíš nad koupí domu? Našetřit ještě o něco více a kup si rovnou majestátní zámek za 14 milionů korun v srdci Skotska

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vypadni z města a zainvestuj například do vlastního zámku.

Zaplatit přes 7 milionů korun za stísněné bydlení v některé části Prahy zřejmě není snem každého Čecha. Za takovou částku bychom už očekávali příbytek na úrovni a kdybys ji zdvojnásobil a přidal ještě něco navíc, pak by ses mohl poohlédnout i po nemovitostech například ve Spojeném království. Byt v Londýně bys sice za více než 14 milionů asi našel, ale co tak rovnou skotský zámek?
 
Zámek s názvem Teaninich Castle nacházející se ve skotském městečku Alness sice má už svá nejlepší léta za sebou, ale s menší rekonstrukcí by ses v něm mohl cítit jako doma. Před lety v něm bydlel Američan Charles Harrison, ale nyní se již několik let za sebou ocitl na trhu s nemovitostmi. Majestátní zámek přitom stále působí velkolepě a hrozné to není ani v interiéru, kde bys našel až 12 pokojů s vlastními koupelnami a dalších pět místností, kam si budeš moci vodit návštěvy. Interiér již v minulosti prošel částečnou rekonstrukcí, takže výdaje na větší či menší změny nebudou zcela astronomické a kdybys potřeboval i nějakou záruku bezpečnosti, v jeho sklepeních bys našel další izolovaný byt, i když nevíme, koho bys tam mohl ubytovat. Samozřejmostí historického zámku jsou i rozsáhlé zahrady táhnoucí se stovky metrů po okolí a lákavě zní i momentální cena, protože se zámek prodává v přepočtu jen za zhruba 14 milionů korun. Jen před pár lety přitom stál několik desítek milionů.

Domů
Sdílet
Diskuse