Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2017 1:35
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dokázal bys vyndat 12kilogramovou zlatou cihličku z vitríny jen se 7 milimetry prostoru? Japonská zábavná show lidi mimořádně vyhecovala

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Japonské zábavné show nikdy nezklamou.

Na internetu se čas od času objeví části japonských zábavních show a je nutno podotknout, že se v nich většinou dějí věci, které se dají pochopit jen velmi těžko. Naštěstí následující show z Japonska neobsahovala žádné úchylné části, ale zaměřila se na zdánlivě jednoduchý úkol. Ve skleněné vitríně se nacházela cihlička čistého zlata s hmotností 12,5 kilogramu a úkolem soutěžícího bylo vyndat ji z ní. Možná si říkáš, že to přece nemůže být složité, avšak cihlička byla široka 78 milimetrů a otvor ve vitríně jen 85 milimetrů, takže jsi musel dobře popřemýšlet nad tím, jak naložit se zbývajícími 7 milimetry. Hodnota samotné cihličky se pohybovala kolem několika stovek tisíc korun, jenže v případě, že by se soutěžícímu podařilo vytáhnout ji bez pomoci jakýchkoliv nástrojů, získal by jen zlatou plaketu v hodnotě přibližně tisícovky. Nezní to jako vysoká částka, ale s přihlédnutím k tomu, že za pokus člověk zaplatí jen několik korun, by se to docela vyplatilo. Podařilo se však někomu splnit úkol a vytáhnout cihličku z vitríny?

Domů
Sdílet
Diskuse