Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2017 v 15:51
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Infinity War bude gigantické. Které postavy už pro Avengers 3 a 4 Marvel potvrdil a co víme o ději?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Masivní dvě části Avengers by měly stát údajně až půl miliardy dolarů.

Marvel momentálně nikdo nezastaví. Jedině, že by se zastavili sami, respektive něco extrémně nepokazili. Sólovky jsou v dobrých rukou a těšíme se na ně více než na týmovky (ono to už jsou vlastně všechno týmovky), ale zároveň je zde i film, jehož se bojíme. Konkrétně jde o Avengers: Infinity War a Avengers 4, které se již nějaký ten týden natáčejí. Odhaduje se, že natáčení bude trvat celý rok a spolkne přes 500 milionů dolarů. Uff. Celkem slušná částka, co říkáte? Na druhou stranu, už nyní můžeme říci, že tržby obou dílů překonají hranici 2 miliard, možná 2 miliard a 500 000 tisíc dolarů, nemluvě o příjmech z merchandisingu, práv, komiksů, doplňujících knížek, fyzických nosičů a tak dále a tak dále. Avengers 3 a 4 budou dojné krávy, na kterých Marvel vybuduje minimálně celou 4. Fázi MCU, představí nové postavy a na jistý čas si snad i dá klid od obřích produkcí.

Není to totiž procházka růžovou zahradou. Proč? Inu, kromě masivního rozpočtu, extrémní odpovědnosti a náročnosti produkce, desítky ředitelů, producentů a šéfů jednotlivých týmů nespalo. K dispozici bude hned několik natáčecích ateliérů, štáb bude cestovat napříč celým světem (na některá místa, jako například Skotsko hned párkrát, a to kvůli hercům, protože dostat je na plac pohromadě bude téměř nemožné). Od všech těch problémů s přípravou takového filmu se ale přesuneme k samotným hercům. Upřímně, bez podobných zkušeností s produkcí takových extrémních hollywoodských projektů si ani netroufáme mudrovat o tom, jak to asi probíhá. Netuší to mnozí lidé v Hollywoodu a netušíme to ani my. I proto se budeme spoléhat zejména na zprávy insiderů, leaky, nepotvrzené informace či prohlášení herců/tvůrců. Z toho se již dá vydedukovat extrémní množství zajímavých informací, z nichž vám pár přinášíme dnes. V první řadě se však chceme zaměřit na množství herců a potvrzené postavy, takže...

Svět Marvelu: Infinity War bude gigantické. Které postavy už pro Avengers 3 a 4 Marvel potvrdil a co víme o ději?
Zdroj: Disney/Marvel

Z původního týmu Avengers a také Avengers 2 se vrátí:

  • Captain America (Chris Evans)
  • Iron Man (Robert Downey Jr.)
  • Thor (Chris Hemsworth)
  • The Hulk (Mark Ruffalo) 
  • Black Widow (Scarlett Johansson) 
  • Hawkeye (Jeremy Renner)
  • The Vision (Paul Bettany)
  • Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)
  • Nick Fury (Samuel L. Jackson)
  • Thanos (Josh Brolin)

Z ostatních filmů a týmovek přibudou Strážci galaxie v kompletním složení. Na Zemi se tedy dostaví Star-Lord (Chris Pratt), Groot (Vin Diesel), Rocket (Bradley Cooper), Nebula (Karen Gillan), Drax (Dave Bautista), Gamora (Zoe Saldana), Mantis (Pom Klementieff) a je možné, že uvidíme ještě někoho dalšího, jako například Collectora (Benicio del Toro). James Gunn (scénárista a režisér obou dílů Guardians of the Galaxy) bude na oba snímky dohlížet z pozice výkonného producenta. Jednak bude pomáhat s filmem samotným, jednak se musí ujistit, že mu nepokazí postavy a vše, co za dva filmy stihl ve vesmíru Marvelu vybudovat.

Svět Marvelu: Infinity War bude gigantické. Které postavy už pro Avengers 3 a 4 Marvel potvrdil a co víme o ději?
Zdroj: Disney/Marvel

Mezi dalšími Avengery bude i Spider-Man (Tom Holland), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Black Panther (Chadwick Boseman), Captain Marvel (Brie Larson), Winter Soldier/Bucky (Sebastian Stan), Ant-Man (Paul Rudd), Wong (Benedict Wong - Doctor Strange). Dostaví se i Peter Dinklage v zatím nepotvrzené roli. S největší pravděpodobností však bude pracovat pro Thanose. Zatím tedy máme něco přes 25 potvrzených hlavních a vedlejších postav. Jeden z dvojice režisérů bratrů Russových (Joe) loni prozradil, že v obou dílech dohromady pracují až s 68 postavami. Které to tedy budou?
 
Nejistých/nepotvrzených je stále mnoho. Řeč je například o jménech, jako: Phil Coulson, Falcon (Anthony Mackie), Loki (Tom Hiddleston), War Machine (Don Cheadle), Wasp (Evangeline Lilly - uvidíme ji asi až v Avnegers 4), Agent 13 - Sharon Carter ( Emily VanCamp), Maria Hill (Cobie Smuldersem), Jane Foster (Natalie Portman), Pepper Potts (Gwenyth Paltrow), Betty Ross (Liv Tyler), General Thuderbolt Ross (William Hurt) a také všechny seriálové postavy, které ale s největší pravděpodobností neuvidíme. Objevit se mohou i Asgarďané - Thorovi sidekicks, Hank Pym (Michael Douglas) či Happy Hogan (Jon Favreau). Zbytek musí dotvářet vedlejší postavy, případně ti, které ještě neznáme a ukáží se v dalších sólovkách (Thor 3, Black Panther, Captain Marvel...). Dostavit se mohou i Inhumans, ale o tom můžeme skutečně jen spekulovat. Pokud je však číslo 68 skutečné, můžete si být jisti, že v Avengers 3 a 4 uvidíme všechny důležité postavy a superhrdiny, s jakými jsme se dosud setkali, přičemž je doplní vedlejší postavy ze sólovek, případně seriáloví mazlíčci a zapomenout nemůžeme ani na zcela nové přírůstky do MCU. 

Svět Marvelu: Infinity War bude gigantické. Které postavy už pro Avengers 3 a 4 Marvel potvrdil a co víme o ději?
Zdroj: Disney/Marvel

Těžko říct, kolik herců s jejich alter egy uvidíme najednou v jednom záběru, ale určitě půjde o velké eye candy momenty a reklamní kampaň bude jeden obrovský fan service. Jelikož scénář pracuje s takovým enormním množstvím jednotlivců, přičemž jde o herce s mnoha povinnostmi, jen těžko se budou hledat dny na natáčení, kdy je uvidí režiséři pohromadě tak, jak by si to přáli. I proto například během prvních dnů natáčení zaskakuje za Cumberbatche jeho dvojník. Nemusíte se však bát, ve filmu si toho nevšimneme.
 
Když už jsme si představili, kdo všechno tam bude hrát, bylo by vhodné i předestřít děj. Řešili jsme ho však v článcích již mnohokrát a od té doby žádné další detaily neznáme. Pokud se tedy o Infinity War a Svět Marvelu zajímáte více, doporučujeme vám klikat na toto vlákno. Zbývá už jen doplnit, že jeden z tvůrců, pro kterého bude Infinity War již pátým filmem od Marvelu, prozradil, že v něm uvidíme zcela nové světy. Může to znamenat alternativní reality, jiná multiversa, ale nejpravděpodobnější možnost je, že se podíváme na jiné planety v různých galaxiích.

Plánované premiéry 3. Fáze MCU

Captain America: Civil War – 6. května 2016

Doctor Strange – 4. listopadu 2016

Guardians of the Galaxy 2 – 5. května 2017

Spider-Man – 7. července 2017

Thor: Ragnarok – 3. listopadu 2017

Black Panther - 16. února 2018 

Avengers: Infinity War Part 1 – 4. května 2018

Ant-Man and the Wasp – 6. července 2018

Captain Marvel – 8. března 2019

Avengers 4 – 3. května 2019

Inhumans – ?

Neznámy titul - 1. května 2020

Neznámy titul - 10. července 2020

Neznámy titul - 6. listopadu 2020

Domů
Sdílet
Diskuse