Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2017 12:40
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Zapomeň na batohy nebo kufry. Šikovný robot Gita se o tvé věci postará a ještě tě bude i následovat

TECH
Uložit Uložené

Budoucnost tkví v pohodlí.

Ať už se vydáme na dovolenou k moři nebo nás čeká delší služební cesta, v každém případě si musíme sbalit a také s sebou vzít nějaké to oblečení, kosmetiku nebo elektroniku, bez které bychom se akorát tak dobře nudili. A to znamená, že nás budou celou cestu doprovázet těžká zavazadla, takže se při jejich manipulaci trošku zapotíme. Ano, pro chlapy žádný problém, co však ženy? Výrobce legendárních skútrů Vespa proto přichází s nápadem, který ocení asi každý, kdo často cestuje a mívá velké problémy s redukcí nákladu.

Za futuristicky vyhlížejícím kufrem Gita se dvěma koly stojí robotická divize italské společnosti Piaggio a jak informuje web theverge.com, praktický pomocník dokáže vyvinout rychlost až 35 kilometrů za jednu hodinu, odnést přes 18 kilogramů věcí a baterie zvládne na jedno nabití přibližně 8 hodin neustálého používání. A jelikož se jedná o samostatného robota vybaveného moderním hardwarem, tak nás Gita dokáže téměř kdekoli následovat, přičemž sleduje překážky a na základě vlastního uvážení rozhodne, jak je objede. Stačí ho jen naložit a pak zajistit naším otiskem prstu, abychom se tak vyhnuli potenciálním nepříjemnostem.

Zpět
Sdílet
Diskuse