Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2017 12:19
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Návštěvník muzea spadl na sochu za 19 milionů korun, když si s ní dělal selfie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jak si udělat hezčí den.

Japonská umělkyně Yayoi Kusama momentálně vystavuje své sochy a množství dalších uměleckých děl v muzeu v americkém Washingtonu. Její výstava se nachází v Hirshhron Museum a obsahuje až šest různých místností plných zážitků z umění s názvem Infinity Mirror Rooms. Jedna z místností se jmenuje All the Eternal Love I Have for the Pumpkins, čili se v ní nachází i několik děl zobrazujících dýně, avšak místnost byla údajně tak přeplněná uměleckými kousky, že se v ní před pár hodinami přihodila menší katastrofa.

Zvědavý návštěvník si v této místnosti chtěl udělat záviděníhodnou selfie fotografii, jenže ho zradila stabilita, a když zakopl o jeden z vystavených předmětů, spadl přímo na dýni, a i když ji zcela nezničil, výstava musela být přerušena a na několik hodin uzavřena, přičemž se upravovala pro větší bezpečnost. Nejhorší na celém incidentu bylo to, že poškozená socha sice neměla definovanou hodnotu, ale dýňová socha jí podobná se před dvěma lety prodala za více než 700 tisíc eur, takže bychom určitě nechtěli být v kůži nešťastníka, kterému se ji podařilo poškodit, i když si nemyslíme, že za ni bude muset zaplatit. Umělkyně již přislíbila, že do několika týdnů pošle do USA náhradní sochu, takže výstava nebude o nic ochuzena.




Domů
Sdílet
Diskuse