Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2017 18:12
Čas čtení 0:00
Marek R.

Autistického muže nazval zaměstnanec fitka hloupým. Rozhodl se tak naučit právo, aby ho následně žaloval a vyhrál soud

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ten moment, když si začneš se slabšími, ale oni ti to s přehledem vrátí.

Lidské ego u mnoha lidí prostě nepustí a nejraději si ho zvedají útokem na slabší, mladší či dokonce až zdravotně postižené. I ve fitness centrech bychom našli vysokou koncentraci takových lidí, o čemž se přesvědčil i 30letý Ketan trpící autismem.

Celý incident se odehrál ve fitness centru, kde se Ketan spolu s dalšími lidmi účastnil společných cvičení. Ketanovi se v jednom momentě nezdálo tempo hudby, zdálo se mu, že by se hodilo něco svižnější, ale trenér si nenechal mudrovat do svého cvičení a několikrát označil mladého autistu za hloupého před zraky asi 30 lidí. Mnoho lidí by tento moment asi moc neřešilo, ale Ketan si řekl, že se nenechá urážet a poté, co to vedení fitness centra odmítalo řešit, si to namířil do místní knihovny a začal se učit právo, aby zažaloval zaměstnance.

Přestože má jeho zaměstnání úplně jiné zaměření a právo šlo opravdu mimo něj, poctivě se na to připravoval, studoval si případy ohledně diskriminace a následně je konzultoval. Celý tento proces mu zabral nakonec až dva roky, ale byl připraven. Zažaloval své fitness centrum, u soudu uspěl, kde se zastupoval sám a Virgin Active se mu museli omluvit a samozřejmě i přidat nějakou tu finanční kompenzaci.

„Dvakrát mě nazval hloupým. Říkat tak někomu s mentálním postižením je podobné jako si dělat srandu z člověku na vozíčku.“

Domů
Sdílet
Diskuse