Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 16:05
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Na jakých 8 filmů se vyplatí zajít v dubnu do kina? Vybrat si můžeme z animáků, děsivých hororů, akčních blockbusterů či sci-fi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Měsíc duben do kin přinese několik nejočekávanějších filmů roku. Které si vyberete?

Jaro dorazilo! Ale někteří z nás buď sledují seriály, filmy, hrají hry, případně se věnují všemu, jen ne sportu a užívání si krásné přírody. A i nám je to líto, ale venku jsme běhali 15 let, zbývajících 60 (dejme tomu) ochotně věnujeme zábavě nejhrubšího zrna. Samozřejmě, předešlé řádky je třeba brát s rezervou. A stejně doufáme, že ještě máte nějaké rezervy z předešlých měsíců. Nechceme vás odrazovat od návštěv kina, ale pokud čekáte na skutečné blockbustery a hity léta, zkuste v dubnu ještě trochu šetřit, protože od května se spustí lavina, která se zastaví asi až po létě. I tak jsme ale bez problémů v naší měsíční „rubrice“ dokázali sestavit 10 kousků, které vás docela snadno mohou zlanařit na návštěvu kina. Čeká nás široký výběr žánrovek a očekávaných snímků.

1. Power Rangers - 6. 4.
Prý to není úplná hovadina a dá se na to dívat. V tom případě jsme byli ochotni vyslat Peťa na recenzi a on odvážně souhlasil. Ale teď vážně. Jakkoliv divně to vypadá, možná se z toho vyklube zábavná, ačkoli infantilní jednohubka. Do té doby vám stačí vědět, že pokud toho názoru budou po celém světě a snímek vydělá, dočkáme se dalších pěti pokračování, které již má Lionsgate naplánované (a že nějakou úspěšnou sérii už potřebují jako sůl, protože od Hunger Games jim kasově nemá moc co vynášet).

2. Raw/Grave - 6. 4. 
Určitě si pamatujete na hromadu ukázek, trailerů či klipů pro kanibalistický horor Raw od režisérky Julie Ducournau. Ohlasy jsou většinou pozitivní, musíte se však připravit, že to bude nesmírně nechutné. Diváci při promítání odcházeli ze sálů a mnohým bylo i nevolno, takže pokud je to váš šálek kávy, rozhodně tomu dejte šanci. Příběh nás zavede do života mladé vegetariánky Justine (Garance Marillier), která ve snaze zapadnout ochutná syrové maso, ale děsivé následky ji přivedou až na chodníčky směřující ke kanibalismu.

3. Rychle a zběsile 8 - 13. 4. 
Toto představovat nemusíme, že? Spousta šílené akce, honiček v autech, sexy žen, vypracovaných mužských těl, hláskování a nereálných scén, které jakoby parodovaly samy sebe. Jistě, občas to už musí lézt na nervy a arťáci při tom dostávají panické záchvaty, ti ostatní si to však už mohou užít (a možná po 6 letech konečně přestanou plakat, že to již není Rychle a zběsile, protože TOTO JE Rychle a zběsile). V nejnovější části, která má rozjet novou trilogii, je Dom nucen zradit svou „rodinu“. Ta se ale nevzdává a snaží se hlavu rodiny zachránit. A co se stane mezitím, to je vám všem už jasné.

4. Loupež ve velkém stylu - 20. 4.

Jako za starých časů, Frajeři ve Vegas... už chápete, kam tím směřujeme? Oba filmy měly něco do sebe a oba si mnozí z nás rádi zhlédnou, i když to není vyloženě kino materiál. Pokud se však hodláte v dubnu v některý večer zabavit a dívat se na oblíbené a stále skvělé hollywoodské herce v klasické komedií, Ve velkém stylu je asi nejlepší volbou. Doprovázet vás v ní budou Morgan Freeman, Alan Arkin a Michael Caine. Willie, Joe a Al prožívají těžké chvilky. Nejenže je jejich život monotónní nuda, ale právě přišli o své našetřené peníze. Tři důchodci se tedy rozhodnou k radikálnímu kroku: vyloupí banku. Něco takového si však žádá pořádnou přípravu. Krimi komedie Going in Style je remakem stejnojmenného filmu z roku 1979.

5. Ztracené město Z/The Lost City of Z - 20. 4. 

The Lost City of Z nám vypráví neuvěřitelný skutečný příběh britského objevitele Percyho Fawcetta. Ten na své expedici v amazonských pralesích najde důkazy o dosud neznámé a rozvinuté civilizaci. A přestože je ve vědeckých kruzích zesměšňován, je odhodlán o svých zjištěních přinést důkaz. Kritici jsou více než spokojeni (údajně jde o skutečně povedený film) a do kina by mohl nalákat Charlie Hunnam (už v květnu se dostaví na stříbrné plátna jako Král Artuš, viz dnešní skvělý trailer), Sienna Miller, Pattinson či mladý Spider-Man Tom Holland.


6. Mimi šéf - 20. 4.
Pokud vám nestačí komedie Ve velkém stylu, možná vám chuť spraví Mimi šéf s hlasem Aleca Baldwina (ale pouze pokud jste v anglicky mluvících zemích, jelikož se jedná o pohádku, dočkáme se dabingu). Komedie režiséra Mastermind (Megamysl) vypadá velmi svěže a místy skutečně vtipně, takže na ni můžete zajít buďto s mladšími sourozenci / dětmi, případně i sami, protože by nemělo jít o čistokrevný animák pro děti. Co se děje týče, poznáme v něm rodinu, do které se dostane novorozenec. Od ostatních miminek se však liší tím, že dokáže mluvit a uvnitř je to vlastně dospělák, jehož úkolem je zabránit štěňatům v ovládnutí světa.


7. Get Out/Uteč - 27. 4. 

Nesmírně chválený horor od komika Jordana Peela (Warner ho chce dosadit na režisérské křeslo pro remake Akiry) už má i českou premiéru, a my z toho máme neskutečnou radost. Psycho horor s prvky romantiky a thrilleru chválí všude, přičemž se s klasickými hollywoodskými žánrovkami nedá srovnávat. Afroameričan Chris (Daniel Kaluuya - Sicario, Black Mirror) se se svou bělošskou přítelkyní Rose (Allison Williams - College Musical) vydá v rámci nové úrovně vztahu za jejími rodiči. Podivné chování nejprve připisuje nervozitě z mezirasového vztahu, ale později zjišťuje, že je za tím něco mnohem horšího. Kromě dvou zmíněných hrají Keith Stanfield (Selma), Betty Gabriel (The Purge: Election Year), Caleb Landry Jones (X: First Class) a pár dalších. Pokud se o tomto hororu chcete dozvědět více, klikejte sem.


8. The Circle - 27. 4.

O The Circle už na Filmkultu proběhlo dost debat. V zásadě nemáme žádná extrémní očekávání, ale Emma Watson, John Boyega a Tom Hanks v thrilleru, no, to přece nemůže dopadnout špatně (jedině že ano). Děj vypráví o hlavní hrdince jménem Mae Hollandová, která získá místo v nejsilnější internetové společnosti The Circle, uskutečňující podezřelé bankovní operace a jiné transakce. Mae pracuje v supermoderním kalifornském sídle (až nápadně připomínajícím Campus 2, kde bude sídlit Apple) a setkává se s kolegy v luxusních klubech. Zpočátku je šťastná, ale tato práce ji okrádá o vlastní život a soukromí. Určitě nás ve filmu čekají úvahy o podstatě soukromí (které jsme již, de facto ztratili), svobody, etiky a o tom, jak nás moderní technologie vzájemně odcizují a ovlivňují.

Kromě těchto snímků budete moci v kinech vidět i drama Přes kosti mrtvých, českou komedii Špunti na vodě, akční krimi drama Proti vlastní krvi s Michaelem Fassbender či komedii Vlk z Královských Vinohrad s Jiřím Mádlem. Na který film s jistotou chcete zajít?

Domů
Sdílet
Diskuse